Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Energispild. En gennesnits sommerhusejer kan rundt regnet spare 3.500 kroner om året ved at skrue ned for varmen i vinterhalvåret.
Foto: NIELS CHRISTENSEN (arkiv)

Energispild. En gennesnits sommerhusejer kan rundt regnet spare 3.500 kroner om året ved at skrue ned for varmen i vinterhalvåret.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sluk varmen i sommerhuset og spar kassen

Det er som oftest uden grund, at sommerhusejere lader varmen køre om vinteren.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landets sommerhusejere begynder her i efterårsferien at lukke fristedet ned for sæsonen, og mange foretrækker at lade varmen køre for at holde huset frostfrit.

Men det er spild af energi og penge, påpeger organisationen Go' Energi.

»Hvis huset er velisoleret, og der er lukket for vandet, så er det ikke nødvendigt at bruge energi på at holde huset varmt«, siger projektleder Michael Reuss.

Fire gange el-forbruget på Bornholm
Og der er rent faktisk masser af penge at spare, understreger han.

»Hvis alle lukkede sommerhuset helt ned, så kunne danske sommerhusejere rent faktisk spare over 250 millioner kroner om året på elregningen. Det er mere end fire gange elforbruget på hele Bornholm«, siger Michael Reuss.

Det svarer til, at hver sommerhusejer kan putte mere end 3.500 kroner i lommen om året.

Hos Go' Energi hører man ofte, at folk er bange for, at huset bliver gennemfugtet og kommer til at lugte muggent, hvis der ikke er en smule varme på.

Men det er en myte, fortæller Michael Reuss.

Hvis man gerne vil have frisk luft i hytten, anbefaler han sommerhusejerne at købe en luftsolfanger, der automatisk sætter gang i luftcirkulationen, når solen skinner, og som kan holde i mange år.

Er man en af dem, som ynder at bruge sommerhuset hele året, så er der penge at spare ved at skifte elvarmen ud med en luft til luft-varmepumpe, som hurtigt kan varme huset op.

- Den udnytter varmen tre gange så effektivt som elradiatorer, og det bliver derfor langt billigere at opvarme sommerhuset, siger Michael Reuss.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden