Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

energi. Juleudsmykning er noget der får elmåleren til at dreje hurtigt, men også i årets andre måneder bruger vi strøm og varme i store mængder.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi bruger 1.200 kroner på energi hver måned

Stigende energipriser betyder større udgifter for danskerne.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er blevet dyrere at holde varmen i vinterkulden, og energi bliver en stadig større post på de danske husholdningsbudgetter.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de danske husstande i snit brugte 30.000 kroner på energi i 2010. Det svarer til, at hver dansker hver måned betalte en energiregning på 1200 kroner.

Regningen er vokset med 3000 kroner per husstand i forhold til 2009.

»Udviklingen skyldes stigende energipriser og højere afgifter på energi. Samtidig var husholdningernes energiforbrug til opvarmning større som følge af koldt vintervejr i 2010«, skriver Danmarks Statistik.

Mens danskerne skruede op for varmen, var vi mere tilbageholdende ved benzinstanderen. Men da både benzin og diesel steg i pris fra 2009 til 2010 voksede også denne udgift.

Den samlede energiregning for de danske husholdninger lød på 77,6 milliarder kroner sidste år, hvilket er 13 procent mere end året forinden. Det betyder, at energiudgiften udgjorde 9 procent af det samlede privatforbrug i 2010.

Virksomhedernes energiregning steg endnu mere, nemlig med 19 procent.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden