Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen (arkiv)
Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Håndsrækning. Det lune vintervejr er godt på flere måder.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mildt 2011 giver varmepenge tilbage

En typisk familie kan spare 1.500 kroner på varmeregningen i forhold til sidste år.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Måske kommer julen til at vare længe og den har kostet mange penge for rigtigt mange af os. Men der er hjælp på vej, og det kommer fra det milde vejr i slutningen af året.

Ifølge fjernvarmeværkernes organisation, Dansk Fjernvarme, betyder det, at en typisk familie vil kunne spare godt 1500 kroner på varmeregningen i forhold til 2010.

»Varmeåret 2011 har været godt for forbrugerne, fordi det ikke har været nødvendigt at skrue ekstra op for varmen. Nærmest tværtimod«, siger teknisk konsulent Mogens H. Nielsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ

Et normalt år har ifølge Dansk Fjernvarme 3.112 såkaldte graddage, men som året har udviklet sig, slutter antallet af graddage formentlig på 2.758, altså 354 færre end i et gennemsnitsår.

Hold alligevel øje med forbruget

Det år, som vi snart slukker for, står dermed i skærende kontrast til 2010, der var et rigtigt koldt år med hele 3.490 graddage. I 2010 var såvel januar som december ekstremt kolde måneder, hvor det blev nødvendigt at skrue godt op for radiatorerne.

Dansk Fjernvarme har regnet sig frem til en besparelse på godt 780 kroner i forhold til et normalår, og den er beregnet for et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter.

GUIDE

Et standardhus har normalt et forbrug på 18,1 MWh (megawatt-timer), men forbruget er faldet til 16,5 MWh i år. I 2010 nåede det derimod op på 19,9 MWh.

Trods den gode nyhed råder fjernvarmeværkerne alligevel forbrugerne til at holde øje med forbruget.

Til de gode råd hører blandt andet at sørge for daglig udluftning, mindst fem minutter med radiatorerne lukket og vinduerne fuldt åbne. Det skyldes, at tør luft er lettere at varme op end fugtig luft.

1,6 millioner, svarende til 62 procent af de danske husstande, varmer deres hjem op ved hjælp af fjernvarme.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden