Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Dyrt. Mange boligejere må til lommerne, hvis udfasningen af oliefyret bliver en realitet.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny energiplan kan blive en gyser for 340.000 boligejere

En lang række oliefyr skal skrottes ud, hvis det står til regeringen.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For danskere, der opvarmer boligen med naturgas eller fyringsolie, kan regeringens grønne energiplan - som disse dage er under forhandling - blive en regulær gyser. Det skriver Ekstra Bladet.

Det ventes, at det i løbet af få år bliver forbudt at udskifte et udtjent oliefyr med et nyt - og at al fyring med fossile brændsler skal være helt udfaset om 18 år.

Ifølge fagfolk, Ekstra Bladet har talt med, kan det koste de berørte boligejere op mod 150.000 kroner - afhængigt af den nye varmekilde.

Typisk vil oliefyrets afløser være en varmepumpe, der i snit koster netop omkring 150.000 kroner for et almindeligt parcelhus.

Historisk kostbart
I alt er det regeringens plan, at 340.000 oliefyr skal skrottes inden for de næste år - og planen kan derfor blive en dyr affære for de berørte husstande.

LÆS OGSÅ

I alt bliver der tale om en historisk kostbar omlægning for milliarder af kroner, som især vil ramme landets tyndest befolkede kommuner, hvor indbyggerne har langt til nærmeste fjernvarmeværk.

Socialdemokraternes energiordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, erkender, at der i energiplanen ikke indgår en løsning for kompensation til boligejerne.

Men hun foreslår, at besparelsen på ikke længere at bruge olie, skal udgøre betalingen for det nye anlæg. En sådan løsning skal dog først forhandles politisk, når energiplanen er vedtaget, forklarer hun.

FACEBOOK

Vi citerede tidligere Ekstra Bladet for, at det er regeringens plan, at også 399.000 naturgasfyr skal skrottes inden for de næste år. Det er dog kun oliefyrene, planen gælder for. Vi beklager fejlen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden