Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

fælleskøb. Når mange går sammen om at købe en vare, kan den blive billigere. Det er den enkle ide bag Forbrugerrådets kampagne.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5.000 har meldt sig for at få billigere el

Forbrugerrådets kampagne Tænk Strøm skal skaffe billig el som fælleskøb.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På fire dage har godt 5.000 danskere meldt sig til Forbrugerrådets initiativ Tænk Strøm, der skal skaffe billigere el-priser og mulighed for et tilkøb af strøm, som gør en reel forskel for miljøet eller bare er billigere end den nuværende aftale.

Det fortæller Forbrugerrådet i en pressemeddelelse.

Gruppekøb gør el billigere

’Tænk Strøm – så bliver du ikke snydt’ gik i luften den 3. maj, og det er muligt for forbrugerne at tilmelde sig måneden ud. Forbrugerrådet vil derefter med de tusindvis af tilmeldinger i hånden kontakte elselskaberne for at få det bedste tilbud på billig el.

LÆS ARTIKEL

»Det er imponerende, at så mange allerede efter få dage har tilmeldt sig initiativet, og det viser, at der er et udtalt ønske fra forbrugerne om at få lavere priser og mere gennemsigtighed på el-markedet. En rapport fra sidste år udarbejdet for Energistyrelsen viser, at industrien slipper meget billigere end husholdningerne, når el-regningen skal betales. Det er den udvikling, som vores initiativ skal være med til at gøre op med«, siger direktør i Forbrugerrådet, Rasmus Kjeldahl.

Et af formålene - udover at få elregningen længere ned - er at sikre forbrugerne muligheden for at købe strøm, der reelt gør en forskel for miljøet.

»Forbrugerrådet arbejder for at sikre bæredygtige markeder, og derfor vil vi også bruge dette initiativ til sikre, at forbrugerne kan tage et aktivt, bæredygtigt valg i forhold til deres strøm«, siger Rasmus Kjeldahl.

I praksis vil det foregå sådan, at forbrugerne får mulighed for at tilkendegive, at de ud over billigere strøm også er villige til at betale en smule ekstra for at få strøm med omtanke for miljøet.

Alle danske forbrugere med en elregning kan på Forbrugerrådets hjemmeside uforpligtende tilmelde sig kampagnen med gruppekøb af strøm.

Derefter indhenter Forbrugerrådet tilbud fra el-selskaberne og serverer det bedste af dem. Så kan forbrugerne give endeligt tilsagn, hvorefter Forbrugerrådet klarer alt det praktiske ved skiftet af elleverandør.

Forbrugerrådets søsterorganisationer i Holland og England har inden for de seneste år med stor succes introduceret samme type aftaleformidling inden for områder som elforsyning, gas, mobilabonnementer, internet og kabel-tv.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden