Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

billigere. Allerede da aftalen blev offentliggjort, viste elselskabernes fælles prisoplysning, Elpristavlen.dk, at flere selskaber kunne tilbyde nøjagtigt den samme aftale om fast pris i et år til individuelle kunder - billigere end Tænk Strøms aftale.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tænk ville give danskerne billigere strøm men den blev dyrere

Andre elselskaber er billigere end den, Tænk Strøm har lavet på vegne af 15.000.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den aftale, som Forbrugerrådet har lavet med elselskabet NRGI på vegne af 15.000 elkunder, der havde meldt sig til initiativet, er slet ikke så god som lovet.

Sådan lyder kritikken fra både elkunder og eksperter, som kalder det for vildledning af værste skuffe.

Forbrugerrådets initiativ Tænk Strøm havde ellers slået sig op at kunne levere de billigste elpriser på markedet ved netop at lave en kollektiv aftale på vegne af de tusindvis af elkunder.

LÆS ARTIKEL

Men allerede da aftalen blev offentliggjort, viste et hurtigt tjek på elselskabernes fælles prisoplysning, Elpristavlen.dk, at flere selskaber kunne tilbyde nøjagtigt den samme aftale om fast pris i et år til individuelle kunder - billigere end Tænk Strøms aftale på vegne af 15.000 kunder.

Forbrugerrådet har argumenteret med, at resultatet af forhandlingerne med elselskaberne er et tilbud, som er cirka 20 procent under gennemsnitsprisen på strøm.

Men i går måtte Forbrugerrådet medgive på sin egen hjemmeside, at aftalen ikke giver den billigste pris på el i et år. Oplysningen er dog meget beskedent placeret nederst på en af siderne

Her skriver Forbrugerrådet i en grå boks under overskriften: Kan man få det endnu billigere?

»Efter Tænk Strøm fik forhandlet den bedste pris hjem, har der være el-selskaber, der har tilbudt endnu lavere priser. Da priserne kan svinge meget, er det altid en god idé at tjekke de aktuelle priser på elpristavlen.dk. Her kan du selv foretage skiftet, men vær opmærksom på aftalevilkårene«.

Bevidst vildledning

Ekspert i aftalevilkår og brancheanalytiker i telebranchen, John Strand, kalder det for bevidst vildledning af kunderne, når Forbrugerrådet lover lavere elpriser.

»Elpriserne ændrer sig hele tiden, så man kan ikke, som Forbrugerrådet har gjort, love en fremtidig besparelse baseret på tidligere prisniveauer. Det er useriøst og bevidst vildledning, siger John Strand til Ekstra Bladet.

Han henviser især til, at Forbrugerrådet efter aftalen med NRGI tjener 156 kroner per elkunde. Det vil sige over 2 millioner kroner.

LÆS OGSÅ

Hos Forbrugerrådet afviser salgsdirektør Niklas Marschall, at initiativet er iværksat på grund af fortjenesten.

»Om vi i virkeligheden tjener ret meget, det må tiden vise. Men det er heller ikke derfor, at vi har indgået denne aftale. Vi ønsker øget konkurrence på markedet, og det er lykkedes os. Samme dag, som vi indgik aftalen, fulgte flere elselskaber med og satte priserne ned«, siger Niklas Marschall.

Hos Forbrugerstyrelsen er man i øvrigt ved at undersøge Forbrugerrådets markedsføring i forbindelse med Tænk Strøm.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden