Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Ingen af de tre alternativer til glødepærerne – LED-pæren, halogenpæren og CFL-pæren – er et indlysende alternativ. Det viser en test.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Test: Glødepæren har ingen indlysende afløser

Traditionelle glødepærer forbydes helt fra 2013, men den gode afløser savnes.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er kommet tre alternativer til glødepærerne – LED-pæren, halogenpæren og CFL-pæren – men ingen af dem er et indlysende alternativ. Det viser en test af 26 sparepærer, som Forbrugerrådets blad, Tænk, har lavet.

Ingen af pærerne er således gode nok til at få en samlet bedømmelse som Bedst i Test. Tænk anbefaler dog tre pærer, som befinder sig i vidt forskellige prislejer.

Den dyre er en LED-pære fra Osram: Parathom Classic B 25 til 288 kroner. Det er en pære, der kan erstatte en 25-watts glødepære. Pæren klarede problemfrit Tænks holdbarhedstest på 5.000 brændetimer og roses for at give et fint lys og have et lavt strømforbrug, men Tænk bemærker, at prisen nok vil afskrække mange kunder.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden