Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Arkivfoto: JACOB EHRBAHN
Foto: Arkivfoto: JACOB EHRBAHN

solenergi. I 2010 havde det samlede antal solceller i Danmark en effekt på 7 megawatt. Det var dobbelt så meget som i 2008, hvor den samlede effekt på de danske solcelle-anlæg var på 3 megawatt.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Salget af solceller stormer frem

Det er ikke nødvendigvis idealisme, der driver de mange solcellebrugere.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan være en ganske god forretning at lave solens stråler om til strøm.

Prisen på solceller har i flere år nærmest været i frit fald - og samtidig stormer salget frem, både her i Danmark og på verdensplan. Det skriver metroXpress.

Sidste år blev der lavet dobbelt så meget solcelle-strøm herhjemme, som der blev i 2008. Kigger man på kloden som helhed, tegner det samme billede sig.

Økonomien er god
»Den totale mængde solceller i verden bliver fordoblet hvert andet år. Og det har stået på de sidste 10 år. Der er en eksponentiel vækst i gang«, siger Peter Sommer Larsen, der er leder af Program for Solenergi på Risø DTU, til metroXpress.

Solcellerne kommer primært op på boliger. Men det er ikke nødvendigvis idealisme, der driver hr. og fru Solskin. Det kan mindst lige så godt være økonomien.

»Jeg anbefaler solceller til helt almindelige borgere, ud fra et økonomisk perspektiv, især hvis de skal skifte tag«, siger Ivan Katic, der er seniorkonsulent ved Teknologisk Institut, til metroXpress.

Er blevet revet væk
Den stigende interesse for solceller har fuldstændig overrumplet virksomheden Zeteco Energy, der siden 2009 har levet af at installere solceller og husstandsvindmøller.

»De sidste to-tre måneder har vi ikke haft nogen solceller på lager, fordi de er blevet revet væk. Og de containere, vi får hjem nu her i slutningen af juni måned, er allerede solgt«, fortæller Steen Mortensen, der er salgsleder af Zeteco Energys solcelleafdeling, til metroXpress.
LÆS OGSÅ


Fidusen bag de populære solceller er, at elmåleren løber baglæns, når man producerer mere strøm, end man selv bruger. På den måde kan man ’sætte strøm i banken’ på elnettet. Det skyldes den særegne, danske tilskudsordning, der bliver kaldt nettomålerordningen.

I 2010 havde det samlede antal solceller i Danmark en effekt på 7 megawatt. Det var dobbelt så meget som i 2008, hvor den samlede effekt på de danske solcelle-anlæg var på 3 megawatt. Det er dog kun cirka en halv procent af Danmarks samlede elproduktion, der i dag kommer fra solceller.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden