Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Danskerne tør ikke længere investere i solceller

Interessen for at investere i solceller er på nulpunktet, melder branchen.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den meget heftige aktivitet med opsætning af solcelleanlæg på danske boligejeres hustage, som hele 2012 hidtil har været præget af, blev dæmpet kraftigt i sidste uge.

Her kom energiminister Martin Lidegaard (R) med et nyt udspil om indirekte tilskud til solcelleanlæg.

Da det endnu er usikkert, hvordan den endelige ordning vil se ud, og når danskerne ikke kan få at vide, hvornår grænsen går for, om man kommer ind under den eksisterende ordning eller den nye, får det interessen til at skrumpe ind, lyder det fra solcellebranchen.

Nyt udspil er ikke vedtaget

Baggrunden er, at energiministeren vil ændre tilskudsberegningen til den enkelte solcelleejer samt fordele tilskuddet til blandt andet andels- og lejeboliger også. Men forslaget er endnu kun på forhandlingsbordet, og imens står en hel branche i stampe.

Vega Solar-Panels er et af de firmaer, der i høj grad mærker den manglende interesse.

»Før havde vi typisk 10 forespørgsler på solcelleanlæg om dagen. De sidste tre dage har vi blot haft otte i alt. Og siden 5. november, hvor energiministeren kom med sit udspil, har vi ikke fået en eneste ordre«, siger salgs- og teknikchef Steen Hansen til Boligejernes Videnscenter, Bolius.

LÆS ARTIKEL

Firmaet deltog i sidste weekend på en stor energimesse, og også her var interessen for solceller lav.

»Vi havde kun fire henvendelser. Da vi sidste år deltog i samme messe, stod folk i kø ved vores stand og ventede på beregninger over, hvad et solcelleanlæg ville koste dem«, siger Steen Hansen.

Også hos Bilka og hos SE, det tidligere Syd Energi, lyder der meldinger om stærkt faldende interesse, og enkelte har helt annulleret deres bestilling på et solcelleanlæg hos SE, fordi de er usikre på, om det også fremover vil være en god forretning, fortæller Susanne Kamp Nielsen, der er ansvarlig for energisalget hos SE.

Om regeringens udspil, om en ændring i den indirekte støtte til solceller, bliver til noget, vides ikke. Efter al sandsynlighed bliver reglerne ændret, men om hele regeringens forslag bliver til virkelighed, afgøres af politiske forhandlinger.

Blandt andet har Venstre og Konservative begge meldt ud, at de ikke går ind for Martin Lidegaards forslag.

Det er endnu ikke klarlagt, hvor grænsen går for, om et anlæg hører under 2012-ordningen eller de fremtidige ordninger.

Det vil sige, at selv om man skynder sig at bestille et anlæg nu og får det monteret inden nytår, kan man ikke være sikker på at komme ind under den eksisterende ordning.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden