Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

aftale. Der er indgået en ny aftale om solcelleanlæg, der blandt andet sikrer, at eksisterende solcellejere ikke får nogen ekstraregning.
Foto: SIMON FALS

aftale. Der er indgået en ny aftale om solcelleanlæg, der blandt andet sikrer, at eksisterende solcellejere ikke får nogen ekstraregning.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny aftale freder eksisterende solcelleejere

Boligejere, der har købt solcelleanlæg, får ikke ekstraregning, siger Venstre.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskere, der allerede har købt solcelleanlæg, får ikke forringet deres investering. Det er resultatet af en politisk aftale, oplyser Venstre.

I aftalen har Venstre sikret at boligejere, der allerede har købt solcelleanlæg, ikke får forringet deres investering. Det havde klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) ellers lagt op til i sit udspil, skriver Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt.

LÆS ARTIKEL

»Efter at have nølet i knap et halvt år lagde ministeren op til at forringe vilkårene for de danskere, der har investeret i solcelleanlæg i god tro om, at de kunne spare på energiregningen. Dette på trods af at ministeren flere gange har lovet, at han ikke ville lovgive med tilbagevirkende kraft«, siger han

»Det ville Venstre på ingen måde være med til, og vi er tilfredse med, at ministeren har lyttet til vores krav«, siger Lars Christian Lilleholt.

Klima- og energiministeriet vil endnu ikke kommentere aftalen, men ventes at indkalde til et pressemøde inden længe.

I en kommentar til aftalen siger Dansk Folkepartis klimaordfører, Mikkel Dencker, »Det er en stor sejr for os og de andre borgerlige partier, der har været utilfredse med det udspil, der kom fra regeringen omkring overgangsordningen for de eksisterende anlæg«.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) havde spillet ud med et forslag om, at anlæg, der er blevet installeret i 2012, kunne fortsætte med de nuværende støtteregler i 10 år.

Men efter pres fra de borgerlige partier er overgangsperioden fordoblet til 20 år.

»Et kompromis er blevet 20 år som overgangsordning, og det er jo næsten, hvad folk hele tiden har kunnet forvente, at deres solcelleanlæg har kunnet producere i. Så det er et rigtigt flot kompromis«, siger Mikkel Dencker.

DF-ordføreren roser Martin Lidegaard for at have lyttet til kritikken og gjort det nødvendige for at lande en hurtig aftale om støtten til solcelleanlæg.

»Det er rigtig glædeligt, at man nu har fundet en overgangsordning, så folk kan blive på de eksisterende regler, som de har købt deres solceller under. Det er en stor sejr og en stor imødekommelse fra regeringen, og det er vi rigtigt glade for«, siger Mikkel Dencker.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden