Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Simon Fals
Foto: Simon Fals

HIT. Ny undersøgelsen viser, at tre ud af fire boligforeninger og fire ud af 10 virksomheder vil investere i solceller med de nye mere favorable vilkår. (Arkivfoto)

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligforeninger vil investere i solceller

Undersøgelse viser, at tre ud af fire boligforeninger og fire ud af 10 virksomheder vil investere i solceller.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det bliver nemmere og mere fordelagtigt for blandt andet boligforeninger og virksomheder at lave store fællesanlæg efter en ny aftale om solceller mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

Aftalen vækker glæde hos BL - Danmarks Almene Boliger - som er en interesseorganisation for cirka 650 almene boligorganisationer med tilsammen en halv million lejligheder.

»Det ser ud til, at regeringen nu har indgået en aftale, der giver gode muligheder for solcelleløsninger - også i den almene boligsektor«, siger administrerende direktør i BL, Bent Madsen.

LÆS OGSÅ

Samtidig glæder han sig over, at aftalen sikrer ligestilling mellem alle boligformer.

En undersøgelse tyder også på, at danske boligforeninger og virksomheder har tænkt sig at benytte den nye aftale til at investere i solcelleanlæg.

Stor gevinst

Dansk Markedsanalyse har for energiselskabet NRGi foretaget en undersøgelse blandt et repræsentativt udsnit af danske boligforeninger og virksomheder

Undersøgelsen viser, at tre ud af fire boligforeninger og fire ud af 10 virksomheder vil investere i solceller med de nye mere favorable vilkår.

»Det er en stor gevinst for både miljøet og pengepungen, idet boligforeninger og virksomheder alt andet lige vil have behov for langt større anlæg, end de private forbrugere har i dag«, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

LÆS OGSÅ

Undersøgelsen viser også, at de adspurgte virksomheder og boligforeninger ikke vil vente længe med at investere.

78 procent af virksomhederne og 83 procent af boligforeningerne vil således investere i solceller inden for to år, hvis ordningen ændres til fordel for dem.

Der er i alt gennemført 190 telefoniske interview i perioden 8.-12. november 2012.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden