Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Datofusk. Mange kunder er vilde efter at købe et solcelleanlæg - men ikke alle har nået at gøre det inden en ny lov har gjort de økonomiske betingelser ringere. (arkivfoto)

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Solcelleforhandlere er villige til at fuske med salgsdatoen

To ud af fem adspurgte forhandlere var villige til at snyde.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der fuskes med salget af solcelleanlæg - det viser en rundringning, P4 Østjylland har lavet.

Nogle solcelleforhandlere er nemlig villige til at flytte på salgskontraktens dato, så kunden slipper for de forringelser der netop er kommet for nye solcelle-købere.

Elselskabet Energimidt i Silkeborg er i de seneste uger blevet bestormet af kunder, der ville købe et solcelleanlæg, inden en lovændring gjorde de økonomiske betingelser for solcelleanlæg dårligere, og nu hvor lovændringen er trådt i kraft, ønsker mange af kunderne, at de havde nået at købe et anlæg i tide.

To ud af fem ville snyde
Det har fristet nogle østjyske solcelleforhandlere til at fifle med datoen for salgskontrakten.

»Kan vi finde ud af noget...?«.

Sådan spurgte P4 hos fem tilfældigt udvalgte solcelleforhandlere, og to af dem var straks klar til at fuske og tilbagedateresalgskontrakten.

En tilbagedatering vil give kunden mulighed for at komme med i den gamle og økonomisk mere attraktive ordning. En enkelt solcelleforhandler var tøvende og ville ikke lave en aftale over telefonen, mens to sagde nej til at fuske. En af dem var Energimidt:

»Det kan ikke lade sig gøre«, lød det fra energiselskabets sælger i telefonen.

Men andre solcelleforhandlere er altså parat til at fifle med datoerne i salgskontrakterne, og det foruroliger ingeniør Rasmus Zink Sørensen fra Energistyrelsen.

»Det er en klar overtrædelse af loven, og i det omfang vi bliver bekendt med det, vil det blive politianmeldt«, siger Rasmus Zink Sørensen til P4 Østjylland.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden