Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MIRIAM DALSGAARD
Foto: MIRIAM DALSGAARD

ekstraregning. Dansk Fjernvarme vurderer, at den nye afgift – forsyningssikkerhedsafgiften – vil koste den gennemsnitlige fjernvarmeforbruger 900-1.000 kroner om året. Dertil kommer flere andre nye udgifter.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fjernvarmen stiger 1.200 kroner næste år

Det meste skyldes en ny afgift, regeringen vil indføre fra 1. februar.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Aftalen om støtte til private solcelleanlæg bliver dyr for fjernvarmeforbrugerne, som kan vente en efterregning til sommer. Solcelleaftalen fra november er den direkte årsag til, at regeringen vil indføre en ny afgift på varme allerede fra 1. februar 2013.

Det fremgår af et lovforslag, som blev udsendt i høring i tirsdags med svarfrist 4. januar. Både Dansk Fjernvarme og Dansk Erhverv er stærkt utilfredse med den korte høringsfrist og den hurtige indførelse af afgiften.

For kort høringsfrist
»Den korte høringsfrist er helt ubegrundet. Afgiften er ikke en del af finansloven, så der er ingen saglig grund til at haste den igennem som en tyv om natten«, siger cheføkonomi i Dansk Erhverv, Bo Sandberg.

Ifølge Dansk Fjernvarme vil den nye afgift – forsyningssikkerhedsafgiften – koste den gennemsnitlige fjernvarmeforbruger 900-1.000 kroner om året. Dertil kommer flere andre nye udgifter, som bringer ekstraregningen op på omkring 1.250 kroner om året i gennemsnit.

LÆS ARTIKEL

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden