Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG (arkiv)
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

billigere? 6. juni får de tilmeldte i Tænk Strøm besked om den pris og de kontraktforhold, det er lykkedes at forhandle hjem. Derefter kan de vurdere, hvor meget de eventuelt kan spare ved at skifte el-selskab.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbrugerne strømmer til billigt elkøb

14.000 forbrugere har meldt sig til Forbrugerrådets tilbud om storkøb af el.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbrugerne er strømmet til Forbrugerrådets initiativ, der skal sikre danskerne billigere el efter ti års virkningsløst frit elmarked.

14.000 danskere har siden starten af maj tilmeldt sig Forbrugerrådets tilbud om at være med til at presse elselskaberne til lavere priser end i dag.

Industrien slipper billigere

En rapport fra Energistyrelsen viste sidste år, at industrien slipper billigere end husholdningerne, når el-regningen skal betales. Og kun cirka hver tiende kunde har aktivt valgt at skifte elselskab, siden elmarkedet blev liberaliseret i 2003.

Det fik Forbrugerrådet til at gå i spidsen med storkøbsinitiativet for at ruske op i elmarkedet. Muligheden for at tilmelde sig udløber torsdag ved midnat. Med tilsagnet fra de mange tusinde deltagere vil Forbrugerrådet nu gå ud de kommende dage og forhandle på højtryk med forskellige elselskaber for at sikre sig det bedste tilbud på billig el.

LÆS ARTIKEL

Forbrugerrådets målsætning for initiativet Tænk Strøm var 10.000 tilmeldinger. De 14.000 tilmeldinger viser, at danskerne er godt trætte af at betale for meget for strøm, mener Forbrugerrådets direktør, Rasmus Kjeldahl.

»Det viser, at rigtig mange er trætte af at betale for meget og bøvle med uoverskuelige el-regninger og dårlig service. Nu er håbet, at vi med de mange tilmeldinger i hånden kan forhandle os frem til en aftale, der viser, at forbrugerne er en magtfaktor, når de går sammen«, siger Rasmus Kjeldahl.

Forbrugerrådets initiativ har også mødt kritik. Blandt andet fra medlemmer af oppositionen på Christiansborg, der mener, at Forbrugerrådet ikke skal blande sig i konkurrencen på el-markedet, når rådet modtager penge over finansloven.

»Men kritikken er skudt forbi. Initiativet Tænk Strøm er en aktivitet i vores datterselskab, Tænk Mer. Selskabet er ramme om kommercielle aktiviteter, opererer på markedsvilkår, og dets driftsøkonomi er fuldstændig adskilt fra Forbrugerrådets«, siger Rasmus Kjeldahl.

Elselskaberne kontaktes af Forbrugerrådets underleverandør, LM Information Delivery, der står for alt det praktiske i forbindelse med forhandling af pris og kontrakt og siden tager sig af leverandørskiftet for forbrugerne.

6. juni får de tilmeldte i Tænk Strøm besked om den pris og de kontraktforhold, det er lykkedes at forhandle hjem. Derefter kan de tilmeldte vurdere, hvor meget de eventuelt kan spare ved at skifte el-selskab og tage stilling til, om de vil gå med i ordningen.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden