Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DITTE VALENTE
Foto: DITTE VALENTE

fradrag. Først gav regeringen private mulighed for at bruge en ordning designet til virksomheder, når de skulle fradrage udgifter til solcelleanlæg. Nu øges fradraget i kroner og ører.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skatteaftale gør solceller endnu billigere

Skattefradrag for solceller øges med ialt 17.000 kroner i anlæggets levetid.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu bliver solceller en endnu bedre forretning.

En ny skatteaftale, som er en integreret del af den såkaldte vækstpakke, hvor virksomheder kan fratrække 115 procent af deres investeringer, forhøjer nemlig det beløb, du kan trække fra i skat, hvis du investerer i et solcelleanlæg i resten af 2012 og 2013.

Det kan betyde en ekstrafortjeneste på skatteværdien af et fradrag på 17.000 kroner, skriver Bolilus.dk

100.000 øges til 115.000 Som led i regeringens vækstpakke er der indført nye og mere favorable regler for, hvordan du kan trække udgiften til solceller fra i skat. Investerer du 100 kroner, kan du trække dem fra i skat med en værdi på 115 kroner.

Det betyder, at ejeren af et solcelleanlæg til 100.000 kroner kan starte med at trække 25 procent af 115.000 kroner fra i skat.

LÆS ARTIKEL

Og dernæst siger reglerne, at man hvert år, indtil anlægget er blevet afskrevet, kan trække 25 procent af den tilbageværende værdi fra i skat.

Ifølge de gamle regler startede afskrivningen af et anlæg til 100.000 kroner med 25 procent af 100.000 kroner. Den nye regel gælder for investeringer i solceller foretaget i resten af 2012 samt i hele 2013.

Over en 20-årig periode vil det samlede skattefradrag for et solcelleanlæg til 120.000 kroner så blive omkring 75.000 kroner mod 58.000 kroner efter de gamle regler – en forskel på 17.000 kroner. Det vurderer energivejleder Rune Schmidt fra Energitjenesten, der har regnet på tallene for Bolius Boligejernes Videncenter.

Skattefradraget ved en investering på 120.000 kroner bliver allerede i det første år 4.500 kroner større - 31.200 i forhold til det tidligere fradrag på 26.700 kroner.

Men hvad det er i relle penge afhænger af den enkeltes skatteprocent.

»Det er godt at boligejerne med denne aftale får endnu et skub i retning af at energiforbedre deres bolig. Og alt viser jo, at boligejerne også gerne vil finansiere det selv, hvis de kan se fornuften i at gøre det«, siger Ulrik Heilmann, der er direktør i Bolius Boligejernes Videncenter.

Han opfordrer alligevel boligejerne til at tænke i helheder og i husets arkitektur, inden de kaster sig ud i projektet. Herunder at vurdere, om det nuværende tag holder lige så længe, som solcelleanlægget er dimensioneret til.

To forskellige ordninger

Den ordning, der er øgede fradrag i, kaldes virksomhedsordningen. Den anden - og lettere tilgængelige ordning kaldes den skematiske ordning.

Rune Schmidt fra Energitjenesten anbefaler en grundig undersøgelse af fordele og ulemper ved de to ordninger for hver enkelt husejer..

, at du grundigt undersøger, hvilken ordning der passer bedst til dig, før du vælger.

LÆS OGSÅ

Virksomhedsordningen indebærer nemlig også ekstra papirarbejde, da du skal udfylde en udvidet selvangivelse, og du får måske behov for assistance fra en revisor. Desuden vil du i virksomhedsordningen blive beskattet af den ekstra værdi, solcelleanlægget tilfører huset, hvis du sælger huset.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden