Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Solenergi. Knap 60.000 nye solcelleanlæg blev opsat i Danmark sidste år.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Solcellesalget eksploderede sidste år

Antallet af solcelleanlæg i er mangedoblet i 2012, viser tal fra Energinet.dk.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Solenergi var en populær investering i 2012.

I begyndelsen af januar 2012 var der registreret omkring 3.800 solcelleanlæg i Danmark, mens tallet ved seneste opgørelse foretaget af Energinet.dk 6. januar 2013 lå på 61.687 anlæg.

Særlig stor var stigningen i de sidste måneder af 2012, hvor forhandlere af anlæg oplevede et massivt pres fra interesserede boligejere.

LÆS ARTIKEL

Det skyldtes formentlig regeringens lovforslag om en ændret støtteordning til solcelleanlæg, der kom frem i november 2012 og fik folk til at strømme til forhandlerne for at nå at få fingrene i et solcelleanlæg på den gamle støtteordning.

Støtteordningen gør det blandt andet muligt for solcelleejeren at 'gemme' den mængde strøm, der produceres om dagen og trække den gratis ud af systemet og bruge den om aftenen og natten.

Nye regler

Den 19. november 2012 indgik regeringen en aftale om en fremtidig ordning for solceller, der betød, at solcelle-støtten til danskere med eget parcelhus blev sat ned.

Og havde man ikke indgået en bindende aftale med en solcellevirksomhed om at købe et solcelleanlæg inden skæringsdatoen, mistede man muligheden for at komme på den gamle støtteordning.

Det betyder blandt andet, at man som solcelleejer ikke kan 'gemme' strømmen til om aftenen, men må købe den til den normale afregningspris på ca. 220 øre/KWh.

LÆS ARTIKEL

Af samme grund forventer man hos brancheforeningen Dansk Solcelleforening ikke samme salg i 2013 som i 2012, fortæller konsulent Per Henriksen.

»Vi forventer en kraftig opbremsning. Det er intet, der tyder på, at vi vil opleve samme salg i år som sidste år«, siger han og tilføjer, at man i branchen er afventende overfor, hvilke konsekvenser lovændringen vil få for solcellemarkedet.

»Regeringen har efter vores opfattelse lavet en model, der ikke er gennemtænkt. Det er derfor på nuværende tidspunkt svært at sige noget fornuftigt om, hvordan det kommer til at se ud, før de er færdige med at lappe på den«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden