Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

'Passivhus'. Udstyret med solceller på taget producerer dette Zero+ hus i Sønderborg mere energi, end det forbruger.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Energirådgivere kan spare boligejere for milliarder

Regeringen beskyldes for ikke at skubbe nok til energirenovering i boliger.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I Sønderborg har en enkelt energirådgiver - Charlie Lemtorp - sørget for besparelser på energiregningen på gennemsnitligt 10-15 procent i 250 af kommunens parcelhuse.

Hvis det blev overført til hele Danmark, kunne boligejerne ifølge Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) spare op mod 13 milliarder kroner - og to millioner ton CO2 - hvert år.

LÆS OGSÅ

Derfor forstår hverken Sønderborg eller fagforeningen 3F, hvorfor klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) i forbindelse med regeringens vækstpakke taler om at lave nye analyser af, hvordan boligejerne kan spare energi. De beskylder ministeren for »klima-nøl«.
Spild af kostbar tid

»Vi har allerede her i Sønderborg dokumenteret, hvor mange penge boligejerne kunne spare. Det er spild af kostbar tid og penge at vente på flere analyser. Giv hver eneste by en Charlie. Det ville være godt for økonomien, klimaet og beskæftigelsen«, siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero, et offentlig-privat partnerskab, der har til formål at gøre Sønderborg CO2-neutral i 2029.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden