Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

energisluger. Der er penge at spare, hvis man kun sætter varme på, når man er i sommerhuset.
Foto: Lars Hansen

energisluger. Der er penge at spare, hvis man kun sætter varme på, når man er i sommerhuset.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommerhuset sluger strøm i stor stil

Elforbruget i fritidshuse er steget mere end 90 procent på 30 år.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tørre og mere luksuriøse sommerhuse, der bugner med strømslugende udstyr som elvarme, fjernsyn, vaskemaskine, opvaskemaskine og måske endda spabad og sauna.

Komforten er givetvis højnet gevaldigt, men udviklingen i det danske sommerhuslandskab har sin pris: Elforbruget i fritidshusene er steget med mere end 90 procent gennem de seneste 30 år, advarer Energitjenesten.

LÆS ARTIKEL

»I dag er det gennemsnitlige strømforbrug i et sommerhus næsten lige så stort som i et almindeligt hus, men heldigvis kan man gøre meget for at få elforbruget ned«, pointerer energivejleder Christian Oxenvad fra Energitjenesten. Her anbefaler man bl.a. sommerhusejere at anskaffe en varmepumpe som afløser for traditionel elvarme og eventuelt supplerer pumpen med solceller. Besparelsen er særlig stor, hvis man bruger huset meget uden for sommersæsonen.

Efterisolering er også et område, hvor sommerhusejere kan spare mange penge i det lange løb.

LÆS ARTIKEL

Der er også energikroner at spare, hvis man kun bruger varmen, når man er i huset. Mange har tændt for varmen hele året, men der findes langt mere energivenlige måder at klare frostsikringen på, siger Christian Oxenvad.

Energitjenesten har ti afdelinger rundt omkring i landet og giver gratis og uvildig information om energibesparelser og vedvarende energi til private, virksomheder og undervisningsbrug.

LÆS ARTIKEL

Det Økologiske Råd har lavet hæftet ’Spar penge og energi i dit sommerhus – anbefalinger til energiforbedringer i sommerhuset’ med råd om bl.a. solvarme, solceller, vinternedlukning, ventilation, efterisolering, varmepumper og brændeovne. Hæftet er gratis og kan downloades på: ecocouncil.dk

energitjenesten.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden