Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Familien Baarup/ Krøgh Rasmussen fra Holte er blandt de familier, der har valgt at energirenovere deres bolig. Men mange holder sig tilbage. (arkivfoto)
Foto: LARS JUST

Familien Baarup/ Krøgh Rasmussen fra Holte er blandt de familier, der har valgt at energirenovere deres bolig. Men mange holder sig tilbage. (arkivfoto)

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Boligejerne kræver tilskud for at energirenovere huset

Tilskud eller lavere ejendomsskat kan få flere til at gøre deres bolig mere grøn, viser stor undersøgelse.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3 ud af 4 boligejere er interesseret i energiforbedringer i boligen, men mange får alligevel ikke energirenoveret deres bolig.

Det skyldes især økonomien.

LÆS ARTIKEL

2 ud af 3 mener, at det er for stor en investering at gå i gang med en energirenovering af deres bolig, mens hver tredje synes, at tilbagebetalingstiden er for lang. Det viser Bolius Boligejeranalyse 2013, hvor 3.150 boligejere er blevet interviewet af Gallup.

Pisk eller gulerod
»Det kommer i og for sig ikke bag på os, at økonomien er en barriere for boligejere, der gerne vil energirenovere deres boliger. Ikke mindst i forlængelse af den økonomiske krise«, siger Ulrik Heilmann, adm. direktør i Bolius Boligejernes Videncenter.

»Men det ændrer jo ikke ved, at det er nødvendigt, at noget skal ske af hensyn til klimamålene. Spørgsmålet er alene, om der skal bruges pisk, gulerod eller begge dele«, siger han.

Der skal være tilskud
Boligejerne vil have guleroden. 67 procent siger, at økonomi kan motivere dem til at gå i gang med energirenovering - langt flere end de 43 og 34 procent, der peger på henholdsvis bedre komfort og indeklima og miljømæssige overvejelser.

Og boligejerne vil ikke gøre noget, hvis der ikke følger et tilskud med.

Halvdelen af boligejerne - 49 procent - siger således, at der skal en fordelagtig tilskudsordning med, hvis de skal energirenovere. Næsten lige så mange, 43 procent, kan blive motiveret af et nedslag i ejendomsskatten.

Bliver det billigere?

»Tallene viser ret klart, at man har vænnet boligejerne til, at de får et tilskud af den ene eller den anden slags. Derfor gør man generelt ikke noget, hvis der ikke følger et tilskud med, med mindre det er strengt nødvendigt«, siger Henrik Sonne, senioranalytiker i Bolius.

»Ingen har jo lyst til at betale fuld pris, hvis man har en forventning om, at det bliver billigere lige om lidt«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden