Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
koldt. Energikonsulent tjekker varmeanlæg. Selv med lunkne radiatorer kan varmeregningen blive høj, hvis systemet ikke fungerer optimalt.
Foto: DALSGAARD MIRIAM

koldt. Energikonsulent tjekker varmeanlæg. Selv med lunkne radiatorer kan varmeregningen blive høj, hvis systemet ikke fungerer optimalt.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fejl på fjernvarmeanlæg giver boligejere tårnhøje varmeregninger

Et tjek i Frederiksberg Kommune afslørede fejl på 92 procent af 3.000 anlæg.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange boligejere med fjernvarme må døje med kolde fødder og unødigt høje varmeregninger, fordi deres fjernevarmeanlæg ikke fungerer optimalt.

Et tjek på over 3.000 fjernvarmeanlæg i Frederiksberg Kommune afslørede fejl på ikke mindre end 92 procent.

Mange af kommunens boligejere har således i årevis betalt for høje varmeregninger, selv om mange samtidig har døjet med halvlunkne radiatorer.

Det skriver Bolius’ magasin Bedre Hjem.

»Vi blev meget overraskede, og det tror jeg også, at de fleste andre i fjernvarmekredse vil være, når de hører, at det kun er 6-8 procent af anlæggene, der er i orden«, siger Lars Taarnskov, ingeniør og marketingschef for Frederiksberg Forsyning, til Bedre Hjem.

Men Frederiksbeg Kommune er ikke det eneste stedet i landet, hvor boligejere må leve med fejlfyldte fjernevarmeanlæg.

Fjernvarmens Serviceordning har tjekket 22.000 anlæg over hele landet, og fandt fejl på 60 procent af dem.

»Det vildeste eksempel, jeg har, var en stor villa, hvor kunden alene ved at skifte cirkulationspumpen kunne spare 4 megawatt-timer om året. Det svarer måske til 8.000 kr. sparet i el«, siger serviceingeniør Dennis Jørgensen, der har været med til at gennemgå mange anlæg.

Uden varme i 20 år
Men selv om man som boligejer betaler et vvs-firma for et årligt eftersyn, er der ingen garanti for, at anlægget fungerer optimalt. Mange vvs’ere er simpelt hen ikke godt nok uddannet til at finde fejl på fjernvarmeanlæg.

Det kan Carl Johan Albrechtsen tale med om. Han er en af de boligejere på Frederiksberg, som i 20 år har døjet med halvlunkne radiatorer, selv om et vvs-firma stod for et årligt eftersyn.

Først da Frederiksberg Forsyning gennemførte et eftersyn, fandt han ud af, hvad der var galt. Og det gjorde ham vred.

»Vi har småfrosset vinter efter vinter pga. nogle helt banale fejl, som vores vvs- firma burde have fundet for mange år siden«, siger han til Bedre Hjem.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden