Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Skal du energirenovere: Få det tidstunge lavet først

Energikonsulenter: Dårlig ide at folk ofte får synlige forbedringer lavet først.

Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du bor i egen bolig, bør du se mere kritisk på, hvor godt isoleret den i virkeligheden er.

Sådan lyder rådet fra branchen for energikonsulenter. Når de taler med boligejere, er der mange, der tror, deres bolig er enormt energirigtig, selv om meget i virkeligheden er dybt forældet.

»Mange tror, det er nok at renovere, så boligen svarer til, hvordan den var, da den blev bygget i 1973«, siger Torben Kaas, der er direktør i Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter.

LÆS ARTIKEL

»Folk overser simpelthen, at bygningerne omkring deres egen bolig bliver bedre og bedre, så det i virkeligheden forringer værdien af deres bolig, hvis de blot holder den på det niveau, den hele tiden har haft«.

Efterisolering

Når boligejerne endelig får lavet energiforbedringer, vælger de ofte at få lavet de ting, som man synligt kan se. Det er imidlertid ikke altid den bedste løsning, vurderer branchen af energikonsulenter. Især ikke, når man ser på, hvad man kan få mest tilskud til: »Den aktuelle Boligjobordning giver fradrag for håndværkerudgifterne, så ved de materialetunge renoveringer er fordelen ikke stor, mens de håndværkstunge forbedringer giver stort fradrag, fordi der er mange arbejdstimer i dem«, siger Torben Kaas. Hans råd er derfor, at man lige nu vælger at få lavet efterisolering af loft og ydervægge – opgaver, som kræver mange arbejdstimer: »Det er en god idé at komme i gang nu, så man når at udnytte dette års fradrag – så kan man også få fradraget for næste år«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden