mærkningsfejl. Energimærkerne på tørretumblere og andre elektriske produkter er fyldt med fejl og mangler, viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet TÆNK.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

mærkningsfejl. Energimærkerne på tørretumblere og andre elektriske produkter er fyldt med fejl og mangler, viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet TÆNK.

Energi

Du kan ikke stole på produkters energimærkning

Der er fejl på mere end hvert tredje energimærke, viser en ny undersøgelse.

Energi

Det skulle ellers være så nemt. Et hurtigt blik på et klistermærke, og så ved du, om tørretumbleren, opvaskemaskinen eller køleskabet hører til blandt de maskiner, der koster knaster at sætte strøm til eller ej.

Men nu viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet TÆNK, at der er fejl eller mangler på mere end hvert tredje energimærke, skriver dr.dk.

»Det er et stort problem, fordi energimærket er forbrugernes vejledning, når de skal købe nye produkter. Mange går jo efter prisen, men hvis produktet bruger meget mere strøm end forventet, vil prisen ændre sig markant«, siger Claus Jørgensen, der er seniorrådgiver i Forbrugerrådet TÆNK til dr.dk.

Forbrugerrådet TÆNK undersøgte 834 produkter i otte forskellige butikker. Der var flest fejl på opvaskemaskiner og tørretumblere, mens køleskabe og frysere var de bedst mærkede produkter.

Hos Dansk Erhverv lover Jakob Zeuthen, miljøpolitisk chef i brancheorganisationen, at man vil følge op på problemet.

»Der er mange forskellige typer fejl og nogle tyder på, at fejlen er hos butikken butikkerne og andre peger på producenter eller leverandører. Så det er meget vigtigt at kigge nærmere på, hvilke typer fejl, der er tale om og få kvalificeret, hvor der er brug for at sætte ind«, siger Jakob Zeuthen til dr.dk.

DOKUMENTATIONLæs artiklen på dr.dk (eskternt link)

nyheder@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce