Besparelse.  Mogens Brink får blandt andet papir-uld på loftet og hulmursisoleret. Det udløser 20.000 kroner i tilskud og fradrag, og samtidig regner han med at spare 10.000 kroner årlig på varmen.
Foto: Cicilie S. Andersen

Besparelse. Mogens Brink får blandt andet papir-uld på loftet og hulmursisoleret. Det udløser 20.000 kroner i tilskud og fradrag, og samtidig regner han med at spare 10.000 kroner årlig på varmen.

Energi

Husejer: »Vi sparede 20.000 kroner«

Mogens Brink benyttede sig af både energitilskud og håndværkerfradrag, så en større energirenovering af hans hus er blevet 25 procent billigere.

Energi

Først blev det gammeldags fyr skiftet ud med en gaskedel. Så blev der sprøjtet papiruld op på loftet, så isoleringen gik fra 10 til 40 centimeter. Snart skal hulmuren også isoleres. Efter at 60-årige Mogens Brink og hans kone sidste år købte en murstensvilla fra 1964 i Karlslunde, har de energirenoveret for at nedbringe deres varmeudgifter. Og de har fået både håndværkerfradrag og energitilskud til alle tre arbejder.

»Huset var meget energiforbrugende, da vi købte det. Varmen flaksede lige op igennem«, siger Mogens Brink.

Besparelse på varmeregningen

Renoveringerne skulle altså foretages, håndværkerfradrag eller ej, og den besparelse, Mogens Brink var mest opsat på, var den årlige rabat på varmeregningen. Da han gik i gang med renoveringerne, anede han faktisk ikke, at energitilskuddet fandtes. Det var noget, håndværkerfirmaet oplyste ham om, hjalp ham med at søge – og til sidst trække fra på den samlede regning.

»At vi både har fået energitilskud og håndværkerfradrag, har nok haft en betydning for omfanget af det, vi har fået lavet«, siger Mogens Brink. Rabatterne på familiens energiforbedringer er da også til at få øje på.

Da fyret røg ud og gaskedlen ind i december 2014, lød regningen på omkring 40.000 kroner. Lidt over en fjerdedel af beløbet var arbejdsløn og kunne indtastes som håndværkerfradrag. Dertil kom 3.500 kroner i energitilskud.

Da loftsisoleringen fik en overhaling, kostede det 22.000 kroner, hvoraf 8.000 kroner kunne opføres som håndværkerfradrag, og energitilskuddet lød på 1.500 kroner.

Når håndværkerne inden længe går i gang med at fylde hans hulmur ud, skal Mogens Brink igen af med omkring 20.000 koner, og denne gang kommer energitilskuddet op på cirka 4.000 kroner. I alt opnår familien rabat på godt 20.000 kroner ud af den samlede regning på omkring 80.000 kroner.

Når vi er helt færdige, regner vi med at komme op på noget, der ligner 40 procents besparelse på varme- og energiregningen

»Det er godt, at der er tilskud til energirenoveringer. Både fordi jeg får endnu et personligt incitament, ud over at det er billigere for mig at bo i mit hus, men også fordi det overordnet handler om miljøhensyn, som i sig selv er meget væsentligt«, siger Mogens Brink.

»Når vi er helt færdige, regner vi med at komme op på noget, der ligner 40 procents besparelse på varme- og energiregningen sammenlignet med, hvad den tidligere ejer sad for. Det er 10.000 kroner om året«, siger Mogens Brink.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Emma Oehlenschläger, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce