Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: MIRIAM DALSGAARD
Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor skal hvidevarerne stå?

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du placerer de enkelte elementer i køkkenet.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ovn


Du kan enten vælge at placere din ovn under bordpladen eller over - typisk i et højskab.

Fordelene ved en ovn i højden er blandt andet, at det giver en god arbejdsstilling, og at små børn ikke brænder sig på en ovnlåge, der ikke er isoleret.

Fordelen ved en ovn under bordpladen er, at det sparer den plads, som højskabet optager. Det kan i stedet bruges til bordplade og dermed arbejdsplads.

Køleskab Som udgangspunkt skal køleskabet stå et sted, hvor du ikke skal bevæge dig alt for langt i forhold til arbejdspladserne. Det er god idé at have bordplads til at sætte ting fra sig ved siden af køleskabet.

Du kan også overveje at løfte det op på en sokkel eller stille det i et skab, så det kommer op i en højde, hvor du uden problemer kan se, hvad der ligger på nederste hylde. Hvis du har problemer med at få anbragt et stort køle/fryseskab i dit køkken, så tænk over, om du kan have en fryser et andet sted end lige køkkenet.

Mikrobølgeovn
Hvis du skal have en mikrobølgeovn, er det praktisk at gemme den af vejen i for eksempel samme højskab som ovnen. Men stil den ikke for højt, så du risikerer at spilde varm mad, når du løfter tallerkenen ud af mikrobølgeovnen. Den kan også stilles på køkkenbordet - men prøv at finde et sted, hvor den ikke spærrer arbejdspladsen.

Opvaskemaskine
Her er ikke så meget at rafle om - af praktiske årsager skal opvaskemaskinen stå ved siden af vasken, så det er nemt at tilslutte vand og afløb. Det er også smart i forhold til at skylle for eksempel tallerkener af, inden de sættes i maskinen.

Komfur/Koge-ø

Kogeøer er blevet meget populære i de seneste år, men de kræver, at køkkenet har en vis størrelse. Du skal regne med mindst 120 centimeters fri plads foran alle de arbejdspladser, der indgår i koge-øen. Og tænk på, at du skal have en emhætte svævende henover, som godt kan tage noget af udsynet i rummet.

Til gengæld kan koge-øen være en god idé, hvis du har et stort køkken-alrum, hvor øen kan udgøre en naturlig opdeling af rummets funktioner.

Hvis du bestemmer dig for øen i køkkenet, er det en stor fordel, hvis der udover kogepladen er plads til en vask. Så slipper du nemlig for at skulle bære gryder med varmt indhold fra den ene ende af køkkenet til den anden.

Som tommelfingerregel skal koge-øen være så stor, at der er mindst 60 centimeter på den ene og 40 centimeter på den anden side af kogepladen.

/ritzau/

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden