Designklassikeren Vipp i New York-taxi gul lyser op og gør skraldet lækkert at se på.

Designklassikeren Vipp i New York-taxi gul lyser op og gør skraldet lækkert at se på.

Guides

Smid skraldet ud med stil

En skraldespand behøver hverken være grim eller gemt af vejen. Her er 8 modeller der forvandler affald til design.

Guides

Nogle udgøres af en indkøbspose på et dørhåndtag, andre er gemt under håndvasken i et tyndt stativ.

Affaldsspanden er et fast element i alle hjem og et af de mest benyttede. Design fandt syv af slagsen, som ikke skal gemmes væk, men stå fremme som en del af indretningen.

Krøllet.
Bin Bin ligner lige præcis det, den er designet til at indeholde, nemlig krøllet papir. Papirkurven har modtaget en række designpriser og er bl.a. udstillet på Museum of Modern Art i New York.

Bin Bin er 31 cm høj og kan rumme 14 liter. Vejledende udsalgspris er 329 kr. Nærmeste forhandler oplyses på www.excel.dk .

Selvåbnende.
Smart skraldespand i rustfrit stål med indbgget infrarød sensor, der sørger for, at låget åbner og lukker automatisk. Det er godt for hyiejnen, da man ikke behøver at røre ved spanden. Den er 70 cm høj, 31 cm bred/db og kan ideholde 42 liter. Fastsiddende genopladeligt batteri medfølger. Batteriet oplades i selve spanden, så den stadig er funktionsdygtig.

Affaldspand med sensor koster 749 kr. Fohandles af Lomax A/S, www.lomax.dk

Yellow Cab.
Den efterhånden velkendte Vipp-affaldsspand er kommet i en ny udgave inspireret af New Yorks gule taxier. Den er fremstillet i rustfrit stål og gummi og måler 72 cm i højden og 30 cm i bredden/dybden. Den kan rumme 30 liter.

Denne limited edition koster 2.595 kroner. Forhandlerliste på www.vipp.com.

Kliklåg.
Elegant skraldespand i blankt rustfrit stål. Låget balancerer på kanten af spanden og kan åbnes fra alle sider med et lille tryk på kanten. Efter et lille skub falder låget på plads. Poseholderen består af en gummibelagt metalring, som man folder posen omkring. På den måde slipper man for at bøvle med skrald uden for posen.

Affaldsspanden er 52 cm høj og 33 cm bred/dyb, og den kan rumme 27 liter. Vejledende pris: 2.295 kroner. Nærmeste forhandler oplyses på www.evasolo.com .

Robust.
En tidløs og stilfuld affaldspand på metalfod i kraftigt stål. Ved tømning åbnes fronten, og den indvendige spand kan tømmes. Der er 58 cm høj, 31,5 cm bred/dyb og kan rumme 30 liter.

Finbin 30 i slebet rustfrit stål har en vejledende udsalgspris på 3.900 kr. Pulverlakeret stål i standardfarve (grøn) koster 2.600 kr. (vejl.) Tillæg for valgfri farve: 1.200 kr.

Fohandles af Zenzo group, www.zenzo.dk, tlf. 70 27 19 00.

Rektangel.
Skraldespanden Silhouette Square er udført i en kraftig stålkonstruktion. Låget er hængslet fast, og posen holdes på plads med strips. Den er 63 cm høj og 27,3 cm bred/dyb og kan rumme 37 liter.

Silhouette Square i rustfrit stål koster 4.695 kroner og forhandles af Pure Solution, www.puresolution.dk.

Væghængt.
Runde former og bløde kanter giver denne affaldsspand et organisk look. Den monteres på væggen og har indvendig poseholder. Den er 72,5 cm høj, 47,5 cm bred, 22 cm dyb og kan rumme 35 liter. Som standard er KOnsis mettallic-grafitgrå, men den fås også i flere metallicfarver.

Konsis 35 i metallicgrafitgrå koster 4.700 kr. Tillæg for anden metallicfarve:1.500 kr. Forhandles af Zenzo Group, www.zezo.dk, tlf. 70 27 19 00.

Med fodpedal.
Trento TopDesign 26 er i et enkelt og elegant design og har forneden en bred pedal, der gør det nemt at åbne låget. Trento er forsynet med anti-tilt-sokkel, der stabiliserer spanden, så man undgår, at den tipper over.

Den er 66 cm høj og 26 cm bred/dyb og kan rumme 26 liter. Fås i farverne hvid, sølvgrå og rustfrit stål.

Trento TopDesign 26 i hvid og sølvgrå koster 611 kroner. I rustfrit stål: 724 kroner. Forhandles af Lomax A/S, www.lomax.dk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

   

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce