Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyt og gammelt. Den store stue har parret indrettet med ens reoler for at få plads til alle deres bøger. Sofa og sofabord er fundet hos Ikea, som Anna Johansen har piftet op med puder af Liberty-stoffer, som hun selv har syet.
Foto: PERNILLE KAALUND

Nyt og gammelt. Den store stue har parret indrettet med ens reoler for at få plads til alle deres bøger. Sofa og sofabord er fundet hos Ikea, som Anna Johansen har piftet op med puder af Liberty-stoffer, som hun selv har syet.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan kan man pifte villaen op med farver

Bogklubredaktør Anna Johansen har hældt farver ind i den romantiske villa på Amager

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Huset, som Anna Johansen faldt for efter grundig søgen, var slet ikke spoleret af moderniseringer.

Det kan jo hurtigt fremstå sådan lidt romantisk, når jeg fortæller, at vi bor i en klassisk patriciervilla.

Men det afgørende for os var den unikke atmosfære og historien omkring huset – og ikke fordi det skulle være særlig fint eller fornemt alt sammen.

Huset havde været i en enkelt families eje i alle årene, indtil vi overtog det – det var gennemført autentisk, og det faldt vi for«, fortæller Anna Johansen, der for omkring seks år siden flyttede ind sammen med sin familie.

Nej tak til samtalekøkken »Huset var så velbevaret med mange skønne originale detaljer, og det var befriende endelig at finde noget, der ikke havde været underlagt tidens trends – med store samtalekøkkener eller wellnessbadeværelser«, siger Anna Johansen, der deler passionen for ting, der har lidt patina eller vintagestemning over sig, med sin mand, Michael.

LÆS ARTIKEL

»Planen var, at vi ville flytte ind og se huset an, måske renovere køkken og bad. Men huset har overrasket os, og vi har fundet ud af, at den ‘gamle’ måde, som huset er indrettet på med mindre køkken og store stuer, faktisk passer os godt«, fortæller Anna Johansen.Parret har derfor kun malet, slebet gulve og sat nye tapeter op – og er indstillet på, at tingene ikke kan eller skal laves på én weekend.

»Der er jo konstant ting, der skal gøres ved et hus fra 1930, vedligeholdelse, maling med mere, og det kan godt give dårlig samvittighed. Men vi har besluttet os for, at det skal være sjovt og mere tænkes som en proces, hvor vi langsomt sætter vores aftryk på huset«, forklarer hun.

Energi fra farver
Som redaktør for bogklubben Bolig & livsstil smelter arbejde, fritid og hobby sammen, fordi Anna Johansen læser stakkevis af bøger om indretning, design, haver og mad, som naturligt påvirker hende til nye tiltag i hjemmet.

LÆS ARTIKEL

Og dernæst er børnene, hendes to piger på 4 og 7 år, en evig inspirationskilde til farver og ideer, når det gælder indretning.

»Farverne er med til at skabe et hjem og give energi – og det er vigtigt, når man bor med børn. Trods de mange bøger jeg læser om indretning, holder jeg på min egen stil, men låner gerne ideer. Det er vigtigt at kunne mærke, hvor man står, ellers bliver det meget flyvsk at skulle følge med trenden hele tiden«, forklarer hun.

Familien har taget et bevidst valg om ikke at bruge så mange penge på møbler – de prioriterer hellere rejser og gode ingredienser, når det gælder madlavning, men derfor vil de gerne bo spændende og personligt.Loppefund, arv eller bytte

»Vi vil hellere gå på jagt efter gode loppefund, arve eller bytte i stedet for at købe dyre møbler.

Historien i de brugte ting er også meget sjovere og mere værdifulde end de nye ting – og det passer til husets historie og sjæl – og os som personer«, siger Anna Johansen, der næsten bedst kan lide, når tingene er lidt nedtonede og ikke oser af dyrt design.

LÆS ARTIKELTil gengæld supplerer hun gerne med nye ting som puder, plaider og porcelæn, der ikke koster alverden, og som bringer farve og nyheder ind i hjemmet.

Ofte har de nye ting, hun falder for, fundet inspiration i noget gammelt, som f.eks. et kludetæppe eller et stykke vintagetapet, der passer til stilen i huset.

NYHEDSBREVtjeks daglige nyhedsbrev i din mailboks

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden