Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lad hjemmekontoret selv skrue ned for energien

Energy Star mærket gives til kontorudstyr der har lavt elforbrug og som automatisk går i sparefunktion når de ikke er i brug.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg skal købe en computer og er stødt på mærket Energy Star. Hvad er det? Energy Star er en frivillig international mærkningsordning for energieffektivitet, der blev skabt af USA’s miljøstyrelse i 1992. EU deltager i ordningen for kontorudstyr til både virksomheder og private. De mærkede produkter har lavt elforbrug, både når de bruges, og når de står standby. For at få Energy Star-mærket skal produkterne også automatisk gå i sparefunktion eller slukke, når de ikke er i brug.

LÆS ARTIKEL

Hvor meget strøm kan Energy Star hjælpe mig med at spare?

For et hjemmekontor med computer, printer og modem kan det totale elforbrug løbe op i 600 kWh om året eller holdes helt nede på 60 kWh om året, alt efter hvilket udstyr man vælger. Med udstyrets gennemsnitlige levetid på fem-seks år kan man spare 5.000-6.000 kroner på elregningen og udlede væsentlig mindre CO2, hvis man vælger energieffektivt udstyr.

LÆS ARTIKEL

Mærket er svært at få øje på i butikkerne. Kan jeg finde udstyret på andre måder?

Energy Star har en database, hvor man kan finde lister over computere, printere og andet udstyr, som lever op til mærkets krav. Her kan man sammenligne og beregne udstyrets energiforbrug. Læs mere på www.eu-energystar.org


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden