Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et dyrere apparat kan være billigere i det lange løb

Go' Energi-mærket har erstattet Energisparemærket og skal hjælpe forbrugerne med at vælge energieffektive produkter.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad er Go’ Energi-mærket? Det runde mørkeblå Go’ Energimærke skal gøre det lettere for forbrugere at vælge energirigtigt, når de køber opvaskemaskiner, køleskabe osv. Mærket har afløst det tidligere Energisparemærke. Go’ Energimærket bliver brugt til de mest energieffektive produkter inden for belysning, opvarmning, hårde hvidevarer og elektronik. Målet er, at mærket bliver udbredt til de 20 procent mest energieffektive produkter på markedet.

LÆS ARTIKEL

Hvem står bag mærket?

Det gør Go’ Energi, som er en uafhængig offentlig organisation, der skal fremme effektiv brug af energi i husholdninger, det offentlige og i erhvervslivet inden for alle former for energiforbrug – undtagen transport.

LÆS ARTIKEL

Hvem kan få energimærket og hvordan?

Producenter, forhandlere og grossister kan bruge Go’ Energimærket, når de skal markedsføre eller sælge energibesparende produkter, som er anbefalet af Go’ Energi. Kriterierne for mærket bliver fastlagt ud fra internationale mærkningsordninger. Hvis der ikke findes internationale kriterier, bliver de udviklet i samarbejde mellem Go’ Energi og den pågældende branche. Go’ Energi gennemfører stikprøvekontrol med jævne mellemrum for at sikre, at produkterne lever op til det, producenterne lover.

LÆS ARTIKEL

Hvor meget kan man typisk spare ved at gå efter Go’ Energimærket?

Udregninger viser, at besparelsen ved at vælge et apparat med Go’ Energimærket frem for et apparat, som ikke lever op til mærkets krav, kan være 5.600 kroner for en tørretumbler, 1.900 kroner for et køle-fryse-skab og 900 kroner for en vaskemaskine. Sammenligningen dækker totalomkostningerne, dvs. indkøbsprisen og energiforbruget i hele apparatets levetid. Et apparat til en højere pris kan nemlig sagtens være billigere end et mindre bekosteligt apparat, når det samlede regnskab gøres op.

Hvor mange produkter med mærket er der i øjeblikket?

Omkring 2.500 produkter anbefales med Go’ Energimærket. Man kan finde en oversigt over de mærkede produkter på www.GoEnergi.dk.

Skal producenter og forhandlere – og dermed forbrugerne – betale for at bruge mærket?

Nej, mærket er helt gratis at bruge. Go’ Energimærket er en frivillig ordning, som producenter, grossister og forhandlere frit kan vælge at deltage i, og mærker og informationsmaterialer stilles til rådighed uden økonomiske omkostninger. Kilde: projektleder Mads Lindevall Kristiansen, Go’ Energi


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden