Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 RUNE PEDERSEN
Foto: RUNE PEDERSEN

Udfasning. Glødepærerne kommer snart til at tilhøre en svunden tid. Her er en guide til, hvordan du erstatter dem bedst.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glødepæren slukkes i dag: Sådan vælger du det rette lys

Fra i dag er der slukket for fremstilling og import af glødepærer i EU. Tjek kaster lys over alternativerne og deres styrker og svagheder.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sig farvel til watt og goddag til lumen, ra og kelvin. De tre er vigtige pejlemærker, når man skal vælge pærer og spots til sine lamper.

Det lyder mere kompliceret end i glødepærernes snart forgangne tid, og det er det også:

»Lyskilder har udviklet sig på samme måde som skrivemaskiner og telefoner. Tidligere var der ikke så meget at forholde sig til, men i dag er man nødt til at sætte sig ind i tingene og vælge mellem forskellige systemer og funktioner, når man skal have en computer eller en mobiltelefon. Det samme gælder i dag for lys«, siger Anne Bay, civilingeniør og direktør i Dansk Center for Lys, som er et uafhængigt videnscenter for lys og belysning, hvis formål bl.a. er at udbrede kendskabet til god og hensigtsmæssig belysning.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden