Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: RASMUS BAANER
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Max Havelaar-dyne i Jysk

Kunderne efterspørger produkter, der er lavet under ordentlige forhold, siger Jysk. Derfor kan du nu sove i en dyne Fairtrade-bomuld.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidste sommer rasede debatten om varer, der produceres under kritisable forhold i udlandet, hvorefter de sælges billigt til danske forbrugere.

Her var også Dyne-Larsens kæde Jysk under beskydning, fordi firmaet brugte fabrikker i Indien, der havde store problemer med sikkerheden og arbejdsmiljøet.

I seng med Max Men kunderne kræver i stigende grad varer, de kan købe med god samvittighed, konstaterer Jysk. Derfor kommer der nu en dyne og en pude samt viskestykker på hylderne, der alle er lavet af Fairtrademærket bomuld - herhjemme kendt under Max Havelaar-mærket.

» Vi kan mærke en stigning i efterspørgslen af varer, der blandt andet tager hensyn til miljøet og de mennesker, som har været med til at lave dem. Dermed håber vi nu at imødekomme vores kunders ønske,« siger Kim Nøhr Skibsted, der er kommunikationsdirektør i Jysk.

Bonus til uddannelse
Bomulden, der er anvendt i alle Jysks Max Havelaar-varer, er dyrket og forarbejdet i Mali i Vestafrika.

Her får bønderne blandt andet en bonus, der går til fælles projekter i lokalsamfundet inden for eksempelvis sundhed og uddannelse. Miljøet skånes også i produktionen.

Viskestykker af bæredygtig bomuld

Dynen og puden med Max Havelaar-mærke kommer til at koste henholdsvis 999 kroner og 429 kroner. Viskestykkerne har en pris af 69,75 kroner for en pakke med tre.

I forvejen sælger Jysk håndklæder, der lever op til Fairtrade-ordningen.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden