Foto: RASMUS BAANER
Hjemmet

Max Havelaar-dyne i Jysk

Kunderne efterspørger produkter, der er lavet under ordentlige forhold, siger Jysk. Derfor kan du nu sove i en dyne Fairtrade-bomuld.

Hjemmet

Sidste sommer rasede debatten om varer, der produceres under kritisable forhold i udlandet, hvorefter de sælges billigt til danske forbrugere.

Her var også Dyne-Larsens kæde Jysk under beskydning, fordi firmaet brugte fabrikker i Indien, der havde store problemer med sikkerheden og arbejdsmiljøet.

I seng med Max Men kunderne kræver i stigende grad varer, de kan købe med god samvittighed, konstaterer Jysk. Derfor kommer der nu en dyne og en pude samt viskestykker på hylderne, der alle er lavet af Fairtrademærket bomuld - herhjemme kendt under Max Havelaar-mærket.

» Vi kan mærke en stigning i efterspørgslen af varer, der blandt andet tager hensyn til miljøet og de mennesker, som har været med til at lave dem. Dermed håber vi nu at imødekomme vores kunders ønske,« siger Kim Nøhr Skibsted, der er kommunikationsdirektør i Jysk.

Bonus til uddannelse
Bomulden, der er anvendt i alle Jysks Max Havelaar-varer, er dyrket og forarbejdet i Mali i Vestafrika.

Her får bønderne blandt andet en bonus, der går til fælles projekter i lokalsamfundet inden for eksempelvis sundhed og uddannelse. Miljøet skånes også i produktionen.

Viskestykker af bæredygtig bomuld

Dynen og puden med Max Havelaar-mærke kommer til at koste henholdsvis 999 kroner og 429 kroner. Viskestykkerne har en pris af 69,75 kroner for en pakke med tre.

I forvejen sælger Jysk håndklæder, der lever op til Fairtrade-ordningen.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce