Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Åse og Jørgen kommer sidst i renoveringskøen

Folk med æ, ø eller å i deres brugernavn bliver afvist af renoveringpuljens hjemmeside. De må begynde ansøgningen forfra.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hedder du Børge til fornavn eller Løkke til efternavn skal du tænke dig om, når du laver dit brugernavn til boligforbedringer.dk

De ikke-danske bogstaver gør det nemlig umuligt at uploade de filer, som skal vedhæftes ansøgningen om renoveringstilskud via Erhvers- og Byggestyrelsens pulje.

Æ, Ø og Å blokerer for upload
»Det kan p.t ikke lade sig gøre at vedhæfte filer til ansøgningsskemaet, hvis dit brugernavn til login indeholder danske tegn såsom Æ, Ø og Å«, skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Den bedste løsning er ifølge meddelelsen på hjemmesiden at oprette et nyt brugernavn og lave en ny ansøgning, hvor du ikke har Æ, Ø eller Å i dit brugernavn.

Kommer bagest i køen
Det betyder, at man mister sin plads i køen, men Erhvervs- og Byggestyrelsen fortsikrer, at det ikke bør ødelægge chancen for at få tilskud.

»Der er stadigvæk god plads i puljen, selv om du er nødt til at at starte forfra«, står der på hjemmesiden.

Arbejder på at løse problemet
Kommunikationschef i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Ulla Jacobsen beklager fejlen og garanterer, at er arbejdes på hjøtryk for at løse problemet.

»Det er meget beklageligt, og vi gør, hvad vi kan for at udbedre fejlen«, siger Ulla Jacobsen til dr.dk/Nyheder.

Forsøgte i mere end fire timer
Jørgen Kappelgaard fra Allerød skrev til tjek.dk klokken 13.30. Da havde han i fire en halv time forsøgt at uploade håndværkernes tilbud til sin ansøgning - uden held.

»Det er da frustrerende, at 50.000 har fået tilsagn om tilskud, når jeg stadig efter 4t 30 min endnu ikke kan komme til at aflevere ansøgningen fordi filerne ikke kan uploades. Samtidig kan man jo ikke begynde helt forfra, fordi man så mister sin plads i køen«, skriver Jørgen Kappelgaard til tjek.dk.

En anden læser, Claus Tønnesen, havde samme oplevelse.

»Mine forældre havde oprettet ”Lis Tønnesen” som brugernavn – jeg var mistænksom og oprettede en ” ClausT64” bruger. Vupti, så virkede upload med det samme«, skriver han i en mail til tjek.dk og konstatere tørt i mailen:

»Ikke ligefrem smart at udelukke folk med æøå i deres navn fra at modtage tilskud.«

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden