Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: BORBERG THOMAS
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

100.000 får tilskud til boligprojekter

Danskerne fremrykkede i stor stil renoveringsplanerne, da Renoveringspuljen blev lanceret.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Renoveringspuljen har støttet bygge- og renoveringsprojekter for seks milliarder kroner.

Det oplyser Økonomi- og Erhvervsministeriet på baggrund af en undersøgelse af Renoveringspuljen.

Af rapporten fremgår det, at 100.000 danske husstande har fået tilskud til boligforbedringer - og at 70 pct. af projekterne gennemføres tidligere end planlagt eller sættes i gang pga. puljen.

»Jeg er meget tilfreds med de nye tal, der viser, at renoveringspuljen virker, som den skal. Mange boligprojekter bliver fremrykket, og helt nye projekter bliver sat i gang«, siger økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) i en kommentar til undersøgelsen.

Halvdelen fremskyndet med et år

Cirka halvdelen af projekterne er fremskyndet med et år eller derunder, mens 40 procent er fremskyndet med mere end et år.

60 procent siger, at boligrenoveringen var en 'nødvendig reparation', mens 70 procent angiver, at deres renovering blev iværksat for at spare på energien. 20 procent svarer, at projektet blev sat i gang for at skabe bedre indeklima. Det var muligt at give flere end ét svar på spørgsmålet.

Tilfreds minister
»En anden positiv effekt ved puljen er, at den bidrager til energibesparelser. Hele 64 pct. af projekterne igangsættes for at spare på energien, og 81 pct. siger, at energiforbruget vil falde som følge af renoveringen«, siger Lene Espersen.

Undersøgelsen er foretaget af Capacent for Erhvervs- og Byggestyrelsen via telefoninterviews med 600 tilfældigt udvaglte modtagere af støtten.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden