Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det kan være en stor udskrivning at få nyt køkken. Men kan du lide indretningen af dit køkken, kan du spare penge ved at renovere det eksisterende.
Foto: LARS HANSEN

Det kan være en stor udskrivning at få nyt køkken. Men kan du lide indretningen af dit køkken, kan du spare penge ved at renovere det eksisterende.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spar penge på at renovere køkkenet

Du kan høvle 50 til 75 procent af prisen på et nyt køkken, hvis du lader 'skelettet' stå og udskifter resten.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er rigtig mange penge at spare ved at renovere dit køkken i stedet for at købe nyt. Og arbejdet behøver ikke tage mere end et par dage.

Det skriver Bolius.dk, hjemmesiden for Boligejernes Videnscenter.

Behold elementet, skift resten Hvis du vælger at renovere dit eksisterende køkken frem for at investere i helt nyt fra bunden, vil du - ifølge to firmaer i branchen - typisk kunne nøjes med at betale mellem halvdelen og en fjerdedel af det, en tur i køkkenbutikken ville have kostet.

Ved en køkkenrenovering forstås, at du bevarer de gamle sokler og elementer. Til gengæld udskifter du låger, skabssider, bordplade og vask.

Sparet arbejdsløn
»På den måde får du et køkken, der både visuelt og i praktisk henseende ikke er til at skelne fra en helt ny opsætning«, siger Frank Toepfer fra virksomheden "Nygammelt" til Bolius.dk. Han renoverer mere end 500 køkkener om året.

Besparelsen hentes navnlig hjem på arbejdslønnen og den sparede omkostning til nye elementer. Når det alligevel koster noget at renovere køkkenet, skyldes det, at de blandt andet de nye låger skal skæres til på mål.

Mange forskellige standarder
»Køkkenfirmaerne har både indbyrdes og over tid anvendt så mange forskellige standarder, at det ofte er komplet umuligt blot at anvende eksempelvis færdigproducerede låger på et køkken, der har et par år på bagen«, siger Lars Bengtson Kure, der har firmaet LBK Renovering.

Hurtigt arbejde
»Under alle omstændigheder er renovering dog langt billigere end at købe nyt. Samtidig slipper du for at bo i byggerod i uger eller måske endda hele måneder. For en køkkenrenovering tager ikke meget mere end et par dage at gennemføre, når materialerne er klar«, tilføjer han.

Men der kan også være ulemper ved at give køkkenet en make-over fremfor at udskifte det.

Du kan ikke tjekke installationer

Du kan for eksempel ikke ændre på køkkenets opsætning og indretning - så det skal familien være tilfreds med.

Og eftersom 'skelettet' ikke bliver brækket ned, kan du heller ikke benytte lejligheden til at tjekke de bagvedliggende installationer, hvilket især er relevant, hvis det er en meget gammelt køkken, du har.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden