Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Fugtskader i ældre huse omtales ikke altid i tilstandsrapporten, og skaden dækkes ikke fuldt ud af ejerskifteforsikringen. Det vil et forslag fra Forsikring & Pension nu have ændret på.  Arkiv.
Foto: THOMAS BORBERG

Fugtskader i ældre huse omtales ikke altid i tilstandsrapporten, og skaden dækkes ikke fuldt ud af ejerskifteforsikringen. Det vil et forslag fra Forsikring & Pension nu have ændret på. Arkiv.

Hjemmet

Købere bør have besked om fugt i huset

Tilstandsrapporten bør altid fortælle køberne om fugt - også i ældre huse.

Hjemmet

I årevis er huskøbere kommet alvorligt i klemme i forbindelse med huskøb, når de får brug for deres ejerskifteforsikring.

Forsikringen dækker nemlig ofte ikke skader, som de fleste husejere opfatter som oplagte forsikringsskader.

Det gælder eksempelvis fugtskader, som huskøberne først opdager, når de går i gang med at renovere huset. I dag nævner tilstandsrapporten intet om fugtskader i især ældre huse, hvor det må formodes, at huset kan have fugtskade.

LÆS OGSÅ

Det aner huskøberne bare ofte ikke noget om.

Bedre forsikringsdækning
Men den utilfredshed, som disse fører med sig, vil brancheforeningen Forsikring & Pension rette op på med forslag, der skal løse de største problemer, når huskøbere får fingre i en ældre ejendom: Dårlige tilstandsrapporter og uklare vilkår for ejerskifteforsikringen.

»Vores forslag vil give forbrugerne flere konkrete oplysninger i tilstandsrapporten om fx fugtproblemer, inden de køber huset. Samtidig bliver forsikringsdækningen bedre, så det er tydeligere, inden de køber forsikringen, hvornår der er dækning, og hvor meget man kan forvente at få i erstatning«, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen, Forsikring & Pension.

LÆS OGSÅ

Tilstandsrapporterne skal ifølge det nye forslag give et reelt billede af ejendommens tilstand, mener Forsikring & Pension. Det vil sige, at der ifølge forslaget skal foretages fugtmålinger i huset, og at resultaterne skal fremgå af tilstandsrapporten.

Den anden store ændring er, at ejerskifteforsikringerne mere tydeligt skal fortælle køberne, hvad de kan få dækket.

Gammel skal erstattes med nyt
I følge forslaget skla ejerskifteforsikringen som udgangspunkt erstatte gammel med nyt, med mindre der i forsikringsaftalen er en afskrivningstabel for den konkrete bygningsdel

»Dermed bliver det klart og gennemskueligt for forbrugerne, hvad de vil få udbetalt i erstatning, hvis erstatningen skal nedskrives på grund af bygningsdelens alder«, siger Per Bremer Rasmussen.

LÆS OGSÅ

Forslaget vil ifølge Forsikring & Pension give forbrugerne flere konkrete oplysninger om huset, inden de køber. Forbrugerne vil også i nogle tilfælde få en bedre forsikringsdækning, og det bliver klarere for dem, hvornår der er dækning, og hvor meget de kan forvente.

Som det er i dag, skal ejerskifteforsikringen ikke dække skader, som er beskrevet korrekt i tilstandsrapporten.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce