Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fido bliver klemt af boligkrisen

Hunden må ofte betale prisen, når huset skiftes ud med en lejebolig, hvor til kæledyret ikke kan flytte med.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et tvangssalg af boligen, som i den økonomiske krisetid er blevet for dyr at sidde i, kan i bogstaveligste forstand koste en hund.

Ifølge Hillerød Internat, der får indleveret dyr fra hele Nordsjælland og store dele af københavnsområdet, er der en klar sammenhæng mellem antallet af indleverede hunde og situationen på boligmarkedet.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

For når huset skiftes ud med en billigere lejebolig, bliver hunden i stigende grad afleveret på internatet, da der enten ikke er plads til den eller tilladt at have den i de nye omgivelser.

Ny hund hver uge
»Vi fører ikke statistik over det, men det sker nok cirka en gang om ugen. Det står i skærende kontrast til tidligere, hvor vi måske kun kunne opleve det et par gange om året«, siger internatsleder Mads Jørgensen.

Internatet spørger til baggrunden for indlevering, og de fleste skammer sig over at skulle opgive den trofaste følgesvend.

»Folk er i forvejen smadret af et tvangssalg, og så skal de også aflevere deres kæledyr, hvilket er dobbeltskadeligt«, siger Mads Jørgensen.

Hunde bør altid være tilladt i lejeboliger
Internatslederen mener derfor, at boligforeningerne i højere grad skulle åbne op for husdyrene, når de fastsætter reglerne for husdyrhold.

I Dyrenes Beskyttelse, som internatet hører under, kender dyrlæge Lotte Brink også til problematikken fra andre steder i landet, men organisationen har ikke lavet nogen undersøgelse af det.

»Jeg tror kun, det er toppen af isbjerget, vi ser. Jeg tror, at der er mange, der ikke vil sige det, fordi de skammer sig, fordi de ikke har råd til at holde dyr. De er jo nærmest en del af familien«, siger Lotte Brink.

Loven er god nok
Der er intet i Lejeloven om husdyrhold, og det er derfor op til hver enkelt boligforening at vedtage reglerne for husdyrhold. KAB er en af de store spillere på markedet og administrerer blandt andet alment og kommunalt boligbyggeri i Nordsjælland.

Kundechef Margrete Pump har dog ingen intentioner om at ændre på systemet.

»Det er rigtigt mange steder, hvor der er husdyrhold, så man kan have en hund eller en kat, men det er noget, som vi synes er en rigtig god ting, at man kan beslutte i hver lokalafdeling«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden