Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LARS HANSEN
Foto: LARS HANSEN
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ryges brevkasse: Hvordan får jeg en altanhave i krukker?

Søren Ryge anbefaler den omfattende krukkeviden man kan hente i gode havebøger.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål fra læser Fru Altanhave:

Om nogle måneder flytter jeg fra hus og have til en lejlighed med en nordvendt altan.

Jeg har store planer med denne altan, som skal være min ’grønne plet’ i fremtiden. Mit forbillede er de altaner, man ofte ser sydpå – grønne hele året, lidt ’vildnisagtige’ med slyngplanter og små træer.

Vel vidende at man sydpå har et klima, der gør dette nemmere, vil jeg mene, at det burde kunne lade sig gøre under vores himmelstrøg også – og her vil jeg være glad for dine råd.

Hvilke stedsegrønne planter og små træer vil kunne overleve i krukker året rundt?

Jeg overvejer at få en blikkenslager til at lave nogle plantebeholdere i zink og på den måde få en ’skræddersyet’ løsning, der optimerer pladsen.

Kan planter trives i zinkbeholdere gennem længere tid? Giver det nogen mening at prøve at isolere krukkerne for at beskytte rødderne mod kulden? Kender du til selvvandende krukker, der egner sig særligt til dette projekt?

Jeg får svært ved at skifte jorden ud – hvad er det næstbedste, jeg kan gøre, for at sørge for næring til planterne over en årrække?

Hvad skal jeg tænke på, når jeg planter krukkerne til?

Svar:
Tak for brev. Du lyder meget nybegynderlig, og det kan jeg ikke helt forstå, når du har boet i hus med have. Men dit brev indeholder en masse spørgsmål, som – hvis de skulle besvares grundigt – ville fylde mange spalter. Faktisk er dit brev af en sådan karakter, at det slet ikke dur til denne brevkasse.

Jeg ville såmænd gerne svare, men synes, at du får meget mere ud af at købe en god bog om at dyrke planter i krukker og potter, og den findes heldigvis.

Claus Dalby (ham fra tv.) har skrevet mange gode havebøger, bl.a. ’Min krukkehave’. Den kan jeg anbefale, for han ved, hvad han snakker om. Han har hundredvis af krukker. Jeg har kun ti.

God fornøjelse.

Søren Ryge Petersen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden