Gravhunden. Kaj Bojesens dyrefamilie fik tidligere i år selskab af tre gamle venner: Gravhunden, Flodhesten og Kaninen, der efter mange år i stalden atter er sat i produktion.

Gravhunden. Kaj Bojesens dyrefamilie fik tidligere i år selskab af tre gamle venner: Gravhunden, Flodhesten og Kaninen, der efter mange år i stalden atter er sat i produktion.

Hjemmet

Klassikerne genopstår fra graven

Kay Bojesens træfigurer, Arne Jacobsens lilje-stol og Børge Mogensens sofa har alle fået comeback.

Hjemmet

De var her, så forsvandt de – for så at vende tilbage igen mange år senere. Nogle i samme model, andre med enkelte tilføjelser, nye farver eller materialer. I nyere tid er en lang række danske designs genopstået fra graven og vendt tilbage i butikkerne.

LÆS ARTIKEL

Gravhunden i valnød. Rosendahl Design Group har i en årrække bl.a. produceret den kendte Abe, Bjørnen og Elefanten. Tidligere i år fik Kay Bojesens dyrefamilie selskab af tre gamle venner: Gravhunden, Flodhesten og Kaninen, der efter mange år i stalden atter er sat i produktion.
Oprindeligt skabt 1935-57. Tilbage i produktion i 2011.
Pris: 649,75 kroner.
Producent: Rosendahl.

Liljen. Arne Jacobsens Liljen blev oprindelig designet til Danmarks Nationalbank og første gang introduceret på den danske møbelmesse i 1970. Den nye model er en anelse større end den oprindelige og fås i rød, sort eller hvid lak eller betrukket med stof eller læder. Oprindeligt lavet i 1970. Tilbage i produktion i 2007.
Vejledende udsalgspris på Liljen i laminat med armlæn: 12.400 kroner.
Producent: Fritz Hansen.

Ole Mathiesen ur OM1.35.M. Det klassiske armbåndsur med mekanisk optræk fra Ole Mathiesen var i mange år afløst af en model med batteri. I 2002 (ved firmaets 40-års jubilæum) valgte man at genoptage produktionen af uret med mekanisk optræk, og det er fortsat i produktion. Uret er i rustfrit stål, glasset er konvekst ridsefrit safirglas og remmen sort læder. Uret fås både med romertal og stregtal. Remmen på billedet er i krokodillelæder. Fås også i kalvelæder. Oprindelig lavet i 1962. Tilbage i produktion i 2002.
Med krokodillelæderrem koster uret 8.685 kroner, med kalvelæderrem 7.885 kroner.

Hoptimisterne. Møbeldesigner Gustav Ehrenreich skabte hoptimisterne, og helt i tidens ånd var det stærke glade farver og lækre former, der kendetegnede hans figurer. Designer Lotte Steffensen har i et samarbejde med Gustav Ehrenreichs søn, Jørn Ehrenreich, genopfundet universet omkring de små figurer. BIandt de mange nyproducerede hoptimister er bl.a. julehoptimister, studenterhoptimisten og klovnehoptimisten. Den oprindelige produktion startede med uroerne Birdies. Senere kom Bimble og Bumble samt frøerne Kvak og Baby Kvak. Oprindelig lavet i 1968. Tilbage i produktion i 2008. Priser på www.hoptimistshop.com. Producent: www.hoptimist.com.

Sofa model 2214. Inspirationen til den fastpolstrede sofa med den karakteristiske skulpturelle skålform og med arm- og ryglæn i samme højde fik Børge Mogensen fra den senere så populære tremmesofa, som han selv tegnede i 1945 til Snedkerlaugets Møbeludstilling i København. Sofaen fås i både læder og stof. Oprindelig lavet i 1946. Tilbage i produktion i 2000.
Vejledende udsalgspris: 39.315 kroner.
Producent: Fredericia Furniture.

Mega Mussel-terrin. Mega Mussel-terrinen blev lanceret i anledningen af Mega Mussels 10-års jubilæum i 2010. Terrinens form er hentet fra det musselmalede stel, der blev lanceret i 1775. Designer: Karen Kjældgård-Larsen.
Vejledende udsalgspris: 3.700 kroner.
Producent: Royal Copenhagen.

Grand Prix-stolen. Arne Jacobsens stol blev introduceret af Fritz Hansen i 1957. Senere samme år blev stolen udstillet på Triennalen i Milano, hvor den modtog Grand Prix (udstillingens fineste pris). Derfor fik stolen sit navn. Oprindelig fremstillet i 1955. Tilbage i produktion i 2007.
Vejledende udsalgspris: 3.200 kroner.
Producent: Fritz Hansen.

FlowerPot VP1. To halvkugler mod hinanden – så enkelt kunne det gøres. Verner Panton skabte sit designikon i en kærlig hippietid, og inspireret af tiden kom lampen til at hedde FlowerPot. Oprindelig lavet i 1968. Tilbage i produktion i 2003.
Vejledende udsalgspris: 1.395 kroner.
Producent: &tradition Copenhagen, www.andtradition.com.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce