POLSK. Stort set alt polstring og montering af Arne Jacobsens stol Ægget foregår i Polen. (Arkivfoto)
Foto: RUNE PEDERSEN

POLSK. Stort set alt polstring og montering af Arne Jacobsens stol Ægget foregår i Polen. (Arkivfoto)

Hjemmet

Ægget er lagt i Polen

Danskerne ved ikke, at den berømte stol produceres uden for Danmark.

Hjemmet

Tror du også, at Arne Jacobsens verdensberømte stol Ægget laves her i landet? Så er du ikke alene.

En undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at 51 procent af danskerne har den opfattelse, at Ægget bliver fremstillet i Danmark, selvom designerstolen bliver lavet i Polen. Det skriver Fagbladet 3F.

33 procent af de adspurgte mener, at Ægget både bliver fremstillet i Danmark og udlandet. Men stort set alt polstring og montering af Arne Jacobsens Ægget foregår i Polen, oplyser Fritz Hansens fabrik i Allerød. Kun de helt dyre versioner af læderægget polstres stadig i Danmark.

Danskerne er forvirrede

Søren Askegaard, der er professor ved Institut for Marketing & Management ved Syddansk Universitet, mener, at resultatet af undersøgelsen er forståelig. Han forklarer, at globaliseringen har vakt forvirring om et produkts oprindelsesland.

»Det betyder, at der ikke er nogen sammenhæng mellem et produkts design, og hvor det fremstilles i dag. Så jeg forstår godt, at danskerne har det indtryk, og der er det misforhold«, siger professoren.

LÆS ARTIKEL

Hos Fritz Hansen mener Sidse Møller, der er Sales & Brand Koordinator, ikke, at der er tale om et misforhold. Hun siger:

»Produktionen foregår i dag både i Danmark og i Polen. Derfor mener vi, at undersøgelsens resultat er helt på linje med virkeligheden«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce