indbrudstid. Sommerferien er en af indbrudstyvenes aktive årstider.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

indbrudstid. Sommerferien er en af indbrudstyvenes aktive årstider.

Hjemmet

Indbrudstyvene venter på at vi tager på ferie

Politiet: Gode låse på døre og vinduer er ikke nok, hvis man vil holde tyvene ude.

Hjemmet

Sommerferien venter forude for tusindvis af danskere, men desværre holder indbrudstyvene ikke ferie.

I stedet venter de på, at huse og lejligheder bliver de rene gaveboder, når beboerne er rejst væk. Det giver dem nemlig ro til at bryde ind og tømme stedet for værdier, lyder det fra indbrudsgruppen på Københavns Politis Station Bellahøj.

Gør det svært Som beboer kan man imidlertid gøre flere ting for at gøre det svært for indbrudstyvene. Det handler selvfølgelig om at få gode låse på døre og vinduer, men andre måder kan også være med til at sikre boligen mod indbrud.

»Mange boligejere kan gøre det sværere for tyvene, ved for eksempel at sikre døre og vinduer bedre, lave en aftale med naboen om at kigge efter sin bolig, når man selv er bortrejst og så lade som om, at man er hjemme ved blandt andet at have et tænd- og slukur på lys, tv eller radio«, siger lederen af indbrudsgruppen, Peer Windolf-Nielsen.

LÆS ARTIKEL

Indbrudsgruppen har sammen med Forsikringsoplysningen lavet en statistik over, hvor tyvene kommer ind i boligen.

»Man skal gøre det svært for indbrudstyven at komme ind eller gøre ham usikker på, om nogen er hjemme. Er han usikker, vælger han nemlig et andet sted eller opgiver sit forehavende«, siger Peer Windolf-Nielsen.

Han anbefaler, at beboerne i et boligområde generelt er mere opmærksomme på unormale forhold:

Få naboen aktiveret

»Nabohjælp er en af de bedste måder at sikre sit hjem mod indbrud. Få lavet en aftale med naboen om, at de tømmer postkassen og fylder skraldeposen eller stiller bilen eller cyklen i indkørslen, når man er væk. Og er man ude for at lufte hunden eller motionere, er det fint, hvis man samtidig er opmærksom på mistænkelige personer eller køretøjer«, siger han.

LÆS OGSÅ

Peer Windolf-Nielsen opfordrer borgerne til at ringe til politiet på 112, hvis man opdager, at der er et indbrud i gang lige nu. Har man oplysninger, der ikke er så akutte, kan der ringes på 114.

Du kan følge Københavns Politi på hjemmesiden og på twitter

www.stopindbrud.dk kan man læse meget mere om, hvordan indbrud kan undgås.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce