Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MATHIAS CHRISTENSEN
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN

skybrud. Danskerne mangler viden om, hvordan de kan sikre især ældre huse mod vandskader.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gamle huse er skybrudsfælder

Boligejere ved for lidt om, hvor nemt det er at gardere sig mod vandskader.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange vandskader efter skybrud kan undgåes forholdsvist nemt og billigt, men der mangler konkret viden om, hvilke løsninger man skal vælge. Hvornår skal man vælge regnvandsopsamling, og hvornår er det smart at installere en højtvandslukker?

Derfor vil Teknologisk Institut kortlægge vandskader i et antal private huse og kommunale bygninger i København og i 10-15 af KAB's boligejendomme i Sydhavnen og på Amager.

Mangler idekatalog

»Vi vil systematisere den eksisterende viden, så man får et idékatalog, der kan hjælpe til at vælge den bedste og nok også den billigste løsning«, siger projektleder Inge Faldager til DR København.

LÆS ARTIKEL

Ifølge hende er mange bygninger i København de rene skybrudsfælder, fordi de er bygget i midten af forrige århundrede, hvor man ikke spekulerede på skybrud og klimaændringer, når man byggede nyt.

»Men nu er klimaændringerne her, og pludselige står vandet på terræn, hvad man slet ikke regnede med i gamle dage«, siger Inge Faldager.

Men der er mange ting man kan gøre for at klimasikre sit hus eller sin ejendom mod at der kommer vand i kælderen.

»Hvis der er nedkørsler til garagekældre, kan vandet løbe ind den vej. Det kan løbe ind ad vinduer, der ligger ved terræn. Det kan løbe ind i lyskasser, hvor kanten ikke er hævet op over græsset. Så der er mange muligheder og mange tiltag, som kan laves«, siger Inge Faldager.

Gruppeleder John Kim Jensen fra KAB ser frem til at få boligselskabets ejendomme efterset.

»Det betyder rigtig meget, at vi får samlet alle de erfaringer, som branchen gør sig, så ikke alle går rundt og opfinder hjulet igen og igen«, siger han til DR København og fortsætter:

»Det er også vigtigt for os, at vi ikke får brugt en masse af beboernes penge på tiltag, der ikke virker, og hvor andre har gjort de erfaringer andre steder«.

Projektet fra Teknologisk Institut skal munde ud i en informationsfolder til private og to tekniske manualer til entreprenører, kloakmestre og andre fagfolk, hvor de kan samle viden om fejl og løsninger inden for klimasikring.

Samtidig er det meningen af projektets anvisninger skal indgå i det reviderede bygningsreglement for at sikre nybyggeri imod klimaændringer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden