Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sarah Shannong bor i en lille kollegielejlighed på Sofie Kollegiet. Hun er netop flyttet fra en større lejlighed og har derfor været nødt til at tænke i pladsoptimering.
Foto: JACOB EHRBAHN

Sarah Shannong bor i en lille kollegielejlighed på Sofie Kollegiet. Hun er netop flyttet fra en større lejlighed og har derfor været nødt til at tænke i pladsoptimering.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sarah bor på 30 m2: »Jeg gider ikke flere panikløsninger og panikindkøb i Ikea«

Med en lille bolig må hun grundigt overveje, hvilke møbler hun køber.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skal tænkes praktisk og indrettes med fast hånd, hvis man som 23-årige Sarah Schannong skal få plads til soveværelse, stue og spisekøkken på 30 m 2. Og det er vel at mærke 30 m 2 inklusive gang og badeværelse.

Med en del flytninger i bagagen og erfaring med at indrette sig på 9 m 2 havde Sarah Schannong dog efterhånden den viden, der skulle til for at få puslespillet til at gå op, da hun i juli flyttede ind i sin nye kollegielejlighed på kollegiet Sofiegården på Christianshavn.»Jeg kan godt mærke, at jeg tænker anderledes nu og eksempelvis fra begyndelsen sørgede for at placere de nederste hylder på reolerne et stykke over gulvet, så jeg kan støvsuge under dem, og jeg sorterede grundigt i mine ting, så lejligheden ikke kom til at se for proppet ud«, fortæller Sarah Schannong, der studerer på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, men for tiden er i praktik på Dagbladenes Bureau i København.

Det er også slut med impulskøb, når der skal investeres i nye møbler.

»Jeg er træt af at bruge penge på ting, jeg ikke vil have i længden, og jeg gider ikke flere panikløsninger og panikindkøb i Ikea«.

Indkøbene bliver derfor overvejet grundigt, og Sarah Schannong vil hellere undvære et møbel frem for at købe noget, der bare bliver en midlertidig løsning.

»Nogle ville måske kalde mig langsom, men jeg synes godt, at det kan betale sig at lede efter tingene og vente med at købe, til man har fundet det helt rigtige«.Hendes møbler er derfor en blanding af ting indkøbt på loppemarkeder, Den Blå Avis eller lagersalg, men hun har fortsat en del fra tidligere panikshoppeture i Ikea og arvestykker fra forældrene, som hun forventer at udskifte med tiden.

»Men tingene fungerer, indtil jeg har fundet det, jeg rigtig gerne vil have«.

Selv om Sarah Schannong inden indflytningen havde planlagt, hvordan lejligheden skulle indrettes, måtte hun erkende, at ikke alt gik så nemt, som hun havde forestillet sig.

»Jeg var ved at få et mindre hysterisk anfald, da jeg fandt ud af, at sengen ikke som forventet kunne stå i spænd i indhakket, da den lige var 2 cm for lang og derfor i stedet skulle stå på den lange led«, fortæller hun og tilføjer, at hun nu er glad for sengens placering, fordi hendes åbne garderobe har kunnet få plads ved siden af sengen frem for at stå i stueafdelingen af rummet.»Den passer faktisk rigtig fint ind der og ville måske have stået lidt klodset ved siden af reolen«.

Sarah Schannong erkender, at det godt kan være, at der med tiden vil blive behov for at foretage andre ændringer i indretningen. Hun har endnu ikke holdt et middagsselskab og ved derfor ikke, om spisebordslampen hænger upraktisk i hovedhøjde, og hun er også i tvivl om, om det bliver nødvendigt at sortere lidt hårdere i hendes bogsamling. Alt er heller ikke på plads i den lille lejlighed, og hun er stadig på jagt efter et spejl til gangen og et natbord.

»Spejlet skal bare være et helt almindeligt stort spejl, men natbordet må gerne være lidt specielt, så der skal jeg nok en tur rundt på nogle loppemarkeder eller lede lidt på Den Blå Avis«.

Se her hvorledes Sarah har indrettet sig:


1. Stigereolerne har jeg købt specielt til værelset, og dem er jeg rigtig glad for, selv om der jo ikke er noget specielt ved dem. Jeg har førhen brugt rigtig mange penge på reoler, der i sidste ende enten var for klodsede eller bare ikke passede til rummet. Stigereolerne er anonyme og smalle – og man kan ændre på hyldernes placering. Jeg har eksempelvis fra begyndelsen placeret de nederste hylder højt, så jeg kan komme til med støvsugeren.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce


2. Jeg bruger smykketræet i stedet for et smykkeskrin. Det er praktisk og fungerer også som en lille dekorativ installation. Tidligere havde det fast plads på min kommode, men den var der ikke plads til her, så nu er det havnet i reolen i stedet.


3.Opbevaringsbokse til småting er uundværlige. Jeg har ikke nogen skuffer, som jeg kan putte skriveredskaber, papir og lignende ned i, så jeg bruger boksene i stedet. Som udgangspunkt vælger jeg altid bokse med mønster, da jeg synes, det hurtigt kan se for sterilt ud med de ensfarvede.


4. Der er meget lidt plads i køkkenet, så jeg er virkelig glad for løsningen med panderækken. Det er egentlig bare en stang fra Ikea og nogle kroge, men det fungerer og frigør plads i min reol, så jeg nu rent faktisk har plads til at have madvarer stående.

5.
Da jeg overtog lejligheden, registrerede jeg straks, at kombiovnen stod på gulvet. Det syntes jeg var meget upraktisk, men det var svært at finde plads til den andre steder. Min morfar havde dog løsningen i form af et rullebræt, som den nu er placeret ovenpå, så jeg nemt kan køre den ud og gøre rent inde bagved.

6. Jeg har kun et enkelt skab ude i gangen, og det er slet ikke stort nok til at rumme alt mit tøj. Jeg valgte derfor at bruge et fritstående tøjstativ, hvor en stor del af mit tøj kan hænge frit. Det giver også et godt overblik over, hvad jeg har af tøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce


7. Jeg har rejst en del og har altid købt nipsting med hjem som minder. Jeg har dog tonet det lidt ned, da jeg ikke har så meget plads, og synes også, at det er en balance, da der heller ikke må være for mange ting, som kan stå og samle støv. Aben er fra Venezuela, og den købte jeg, fordi den mindede mig om min Kay Bojesen-abe, som jeg har haft, siden jeg blev døbt. Begge aber skal altid have en central placering.


8. Ham, der boede i lejligheden før mig, havde også tænkt i praktiske løsninger og sat hylder op over alle tre dørkarme i gangen. Dem er jeg rigtig glad for, da jeg kan have opbevaringskasser stående forholdsvis skjult her og samtidig frigøre plads på gulvet.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden