Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann (arkiv)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

derfor. Det er en kombination af faldende priser på solcelleanlæg og en god støtteordning, der har gjort solcellerne til en glimrende privatøkonomisk forretning.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Solcelle-målsætning bliver nået otte år før tid

Det er blevet en rigtig god privatøkonomisk forretning at investere i solcelleanlæg i Danmark.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Målsætningen om at nå en solcellekapacitet på 200 megawatt i Danmark bliver opfyldt allerede i år. Det er otte år tidligere end forventet, og udtryk for en veritabel eksplosion i interessen for at udnytte solen til at producere strøm. Det skriver Information.

I Klima-, energi- og bygningsministeriet har man forestillet sig, at Danmark ville kunne nå en kapacitet på 200 megawatt (MW) i 2020. Faktum er, at det mål nås om godt to måneder.

»Det siger noget om, hvor meget knald på der er derude. Det er vi i sig selv utrolig glade for«, siger klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) til Information.

I april var kapaciteten pludselig mangedoblet

Ministeriets 2020-prognose er fra december 2011 og helt i tråd med den langsomme udvikling, der prægede området i tiden frem til da. Ved udgangen af 2010 var der således kun installeret beskedne 2,4 MW solcellekapacitet.

I april i år var kapaciteten imidlertid pludselig mangedoblet, og siden er salget af solcelleanlæg bare accelereret.

'Markedet fordobles i øjeblikket hver tredje måned', skrev brancheorganisationen Dansk Energi 1. juni og vovede den dristige påstand, at kapaciteten kunne passere 100 MW før årsskiftet.

PAS PÅ

Faktum er, at den kapacitet blev nået i august. Og at en aktuel udbygningstakt på 36 MW om måneden indebærer, at 2020-målet nås inden 1. december. Dags dato er der installeret 117,7 MW i 23.100 anlæg.

Fortsætter det sådan, vil der i 2020 være 1.000 MW og i 2030 3.400 MW, vurderer Dansk Energi, Energinet.dk og DONG Energy i en fælles, aktuel prognose.

Forklaringen er, ifølge Information, at det er blevet en glimrende privatøkonomisk forretning at producere el fra solenergi. Anlæggene er faldet næsten 75 procent i pris over tre år, og samtidig er er den danske støtteordning meget favorabel.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden