USØDT. Det er en god idé ikke at lade søde ting ligge fremme, hvis man vil undgå myrer.
Foto: HANSEN LARS

USØDT. Det er en god idé ikke at lade søde ting ligge fremme, hvis man vil undgå myrer.

Hjemmet

Sådan slipper du af med myrerne

Skadedyrs-ekspert giver her en række gode råd til bekæmpelse af myrer.

Hjemmet

Sørg for at fjerne alle madrester og tør køkkenbordet godt af. Et sådan råd har mange med myrer i køkkenet nok hørt, men det er bare langt fra nok.

»Teoretisk set er det rigtigt, at man skal rydde op og gøre rent, men sådan fungerer det ikke hjemme hos Jensen«, lyder det fra Karl Martin Vagn Jensen, der er forskningsleder på Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr ved Aarhus Universitet.

»Det kan godt være, at man på den måde kan holde dem fra køkkenbordet, men så spilder sønnike nogle krummer ved morgenbordet, og dem får man ikke lige tørret op, og desuden er der jo altid skraldespanden, som myrene kan gå i«.

LÆS ARTIKEL

Men hvad kan man så gøre for at slippe af med myrerne?

Karl Martin Vagn Jensen kommer her med sine bedste råd:

Myrer i køkkenet

»Har du myrer i køkkenet, så er det selvfølgelig en gene, men det er ikke andet end det. I det tilfælde virker der myrelokkedåser i princippet fint. De er udmærket til at slå nogle enkelte myrer ihjel. Men de hjælpe ikke på selve myreboet, kun på arbejdermyrerne, der går frem og tilbage fra boet. Hold øje med, hvilken rute myrerne tager og placer så dåsen midt på deres rute. Du skal flytte lidt rundt på dåsen ind imellem, så du rammer alle myrernes ruter«.

Myrer i huset

»Det er en god idé at tætne alle sprækker og revner i mur- eller træværk, omkring vinduer, døre osv. Desuden kan du sprøjte med de godkendte midler på soklen rundt om huset. Spørg efter en spraydåse med langtidsholdbare komponenter. Det hjælper ikke at sprøjte i løbet af foråret eller inden, myreinvasionen er det, sprøjt først når du opdager myrerne. Sprøjt ikke steder, hvor børn kan komme til. Ikke at de her sprays er deciderede farlige, men der er ingen grund til at udsætte børn for dem«.

Mange myrer i huset

»Har du pludselig titusindvis af myrer inde i dit hus, så har du et decideret myrebo et sted, for eksempel i noget isoleringsmateriale. Så skal du søge professionel hjælp til at få boet fjernet. Det skal du ikke forsøge at klare selv«.

Myrer i græsplænen

»Mit udgangspunkt er, at man ikke skal bekæmpe dem, hvis man har myrer i græsplænen. Myrerne er nyttige til mange ting, de tager blandt andet insekter. Men har man et virkeligt stort problem, så må man søge hjælp hos et firma. Der er for tiden ingen vandingsmidler til privat brug på markedet, så man er nødt til at søge hjælp hos professionelle.«

Myrer under fliser

»Hvis ens fliser lige pludselig sejler rundt og ligger alt andet end vandret, så kan det være myrer, der har bygget et bo under fliserne. Man kan afhjælpe dette ved at lægge en membran under fliserne, inden man lægger dem.«

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce