Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

USØDT. Det er en god idé ikke at lade søde ting ligge fremme, hvis man vil undgå myrer.
Foto: HANSEN LARS

USØDT. Det er en god idé ikke at lade søde ting ligge fremme, hvis man vil undgå myrer.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan slipper du af med myrerne

Skadedyrs-ekspert giver her en række gode råd til bekæmpelse af myrer.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sørg for at fjerne alle madrester og tør køkkenbordet godt af. Et sådan råd har mange med myrer i køkkenet nok hørt, men det er bare langt fra nok.

»Teoretisk set er det rigtigt, at man skal rydde op og gøre rent, men sådan fungerer det ikke hjemme hos Jensen«, lyder det fra Karl Martin Vagn Jensen, der er forskningsleder på Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr ved Aarhus Universitet.

»Det kan godt være, at man på den måde kan holde dem fra køkkenbordet, men så spilder sønnike nogle krummer ved morgenbordet, og dem får man ikke lige tørret op, og desuden er der jo altid skraldespanden, som myrene kan gå i«.

LÆS ARTIKEL

Men hvad kan man så gøre for at slippe af med myrerne?

Karl Martin Vagn Jensen kommer her med sine bedste råd:

Myrer i køkkenet

»Har du myrer i køkkenet, så er det selvfølgelig en gene, men det er ikke andet end det. I det tilfælde virker der myrelokkedåser i princippet fint. De er udmærket til at slå nogle enkelte myrer ihjel. Men de hjælpe ikke på selve myreboet, kun på arbejdermyrerne, der går frem og tilbage fra boet. Hold øje med, hvilken rute myrerne tager og placer så dåsen midt på deres rute. Du skal flytte lidt rundt på dåsen ind imellem, så du rammer alle myrernes ruter«.

Myrer i huset

»Det er en god idé at tætne alle sprækker og revner i mur- eller træværk, omkring vinduer, døre osv. Desuden kan du sprøjte med de godkendte midler på soklen rundt om huset. Spørg efter en spraydåse med langtidsholdbare komponenter. Det hjælper ikke at sprøjte i løbet af foråret eller inden, myreinvasionen er det, sprøjt først når du opdager myrerne. Sprøjt ikke steder, hvor børn kan komme til. Ikke at de her sprays er deciderede farlige, men der er ingen grund til at udsætte børn for dem«.

Mange myrer i huset

»Har du pludselig titusindvis af myrer inde i dit hus, så har du et decideret myrebo et sted, for eksempel i noget isoleringsmateriale. Så skal du søge professionel hjælp til at få boet fjernet. Det skal du ikke forsøge at klare selv«.

Myrer i græsplænen

»Mit udgangspunkt er, at man ikke skal bekæmpe dem, hvis man har myrer i græsplænen. Myrerne er nyttige til mange ting, de tager blandt andet insekter. Men har man et virkeligt stort problem, så må man søge hjælp hos et firma. Der er for tiden ingen vandingsmidler til privat brug på markedet, så man er nødt til at søge hjælp hos professionelle.«

Myrer under fliser

»Hvis ens fliser lige pludselig sejler rundt og ligger alt andet end vandret, så kan det være myrer, der har bygget et bo under fliserne. Man kan afhjælpe dette ved at lægge en membran under fliserne, inden man lægger dem.«

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden