Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: JOACHIM ADRIAN
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er halloweens uskrevne regler

Bliv klogere på den adopterede amerikanske højtid halloween.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Halloween har de sidste 10-15 år sneget sig ind blandt de danske højtider, men der hersker stadig uenighed om, hvordan den adopterede amerikanske festdag skal afholdes.

LÆS ARTIKEL

Tjek har undersøgt sagen og forsøger at bringe et overblik med de vigtigste retningslinjer til hekse, troldmænd og andet godtfolk, der ønsker at fejre den uhyggelige dag.

Kun én dag om året Først og fremmest gælder det datoen. Halloween eller allehelgens aften falder på den 31. oktober hvert år. Ikke dagen før eller dagen efter, men den 31. oktober. Allehelgens aften vil altid falde dagen før allehelgens dag, der ligger fast den 1. november.

Man skal derfor ikke forvente slik eller løjer, hvis man ringer på naboens dør og forlanger slik andre dage om året - med mindre det er Fastelavn, naturligvis.

Vis du vil have besøg
I USA ringer man kun på de steder, der har valgt at signalere, at de vil have besøg. Det gøres ved at stille en græskarlygte frem ved døren eller indkørslen. Udsmykningen kan desuden videreudvikles med spindelvæv, skeletter og hvad man ellers finder uhyggeligt.

LÆS ARTIKEL

Ikke kun uhyggeligt
Selv om mange ofte ifører sig uhyggelige kostumer (monstre, djævle, hekse, skeletter, mumier osv.), så er det helt i orden at klæde sig ud som Batman, Spiderman eller prinsesse.

LÆS ARTIKEL

Slik eller ballade? Den danske oversættelse af det amerikanske Trick-or-Treat er måske ikke nær så fængende, men begge begreber dækker over det samme: Hvis ikke du hoster op med et stykke slik, kan du forvente at blive udsat for en spøg af en slags - akkurat som vi kender det fra Fastelavn. Find ideer på nedenstående link:

LINKHalloween Pranks & Tricks

Chokoladebarer og slikkepinde lader til at være noget af det mest populære halloween-slik, men søde kager, som folk oprindeligt uddelte før detailbranchen for alvor kom ind på markedet, er også et godt bud. Holder man på sundhedsidealerne, kan man naturligvis vælge at uddele andet end slik, men det er ikke sikkert, man bliver populær blandt trick-or-treaterne.

Lege, underholdning og meget mere

Halloween er meget mere end bare trick-or-treating. Mange laver bål i haven, dykker efter æbler, fortæller spøgelseshistorier og ser gyserfilm. Generelt vil alle aktiviteter, der er bare en anelse skræmmende eller centreret omkring overnaturlige væsner falde ind under helt acceptable Halloween beskæftigelser. Halloween er og bliver en dag i selskab med det uhyggelige - på den hyggelige måde.

Kilder: Questmagazine, Halloween-online.com og U.S. Diplomatic Mission to Germany.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden