Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Egenbetaling. Forsikringsselskaberne vil som hovedregel ikke dække skader, som opstår, hvis solcellerne er lagt forkert op,
Foto: SIMON FALS

Egenbetaling. Forsikringsselskaberne vil som hovedregel ikke dække skader, som opstår, hvis solcellerne er lagt forkert op,

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forsikringen dækker ikke altid skader ved opsætning af solceller

Selskaber vil som hovedregel ikke dække skader, hvis solcellerne er lagt forkert op.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som forbruger skal du få en fagmand til at undersøge, om dit tag kan bære solceller.

Derefter skal du spørge dit forsikringsselskab meget grundigt, om det dækker eventuelle skader på taget.

Det erfarede Peter Heidtmann fra Allerød, da han i foråret ville skaffe solenergi til huset. Først fik han nemlig at vide af forsikringsselskabet TopDanmark, at de dækkede solcellerne »helt normalt«.

»Hvis jeg ikke havde været skeptisk, kunne jeg selv have stået med håret i postkassen, efter at jeg havde lagt 600 kilo solcelleanlæg på taget«, siger Peter Heidtmann.Det sker ifølge foreningen Dansk Byggeri alt for ofte for forbrugere, som ikke har sikret sig, at taget kunne bære vægten af solcellerne, eller at forsikringen dækker, hvis noget går galt. På den måde står de alene med problemerne, når der kommer hul i taget, spærene skrider, eller taget svajer under for høj vægt.

Forsikringsselskaberne vil som hovedregel ikke dække skader, som opstår, hvis solcellerne er lagt forkert op, eller der er sket skader som følge af, at taget ikke kan holde til de tunge solpaneler. Alligevel anfører mange forsikringsselskaber, at de dækker solceller uden at nævne de undtagelser, der er knyttet til forsikringen.

Peter Heidtmann nåede aldrig at købe solcellerne og få dem op på taget. Han fik en ingeniør til at vurdere, om tagspærene under det røde tegltag kunne bære den ekstra vægt fra solcellerne. Og selv om fagmanden anså det for sandsynligt, at taget ville holde, kunne han ikke give en garanti. Måske ville taget tage skade, hvis der en dag skulle falde en ordentlig bunke sne.Selv om Peter Heidtmann i første omgang fik lovet dækning af solcellerne hos TopDanmark, spurgte han for en sikkerheds skyld igen. Og anden gang sagde selskabet klart nej til at dække skader i forbindelse med installationen eller solcellernes vægt, både nu eller senere.

Peter Heidtmann er rystet over, at han med forsikringen i ryggen kunne have satset på at sætte solceller op.

»Jeg vil anbefale alle at få deres aftaler med forsikringen og garantier på skrift, så de er sikret, hvis der sker skade på deres tag«, siger han.

I TopDanmark ærgrer kommunikationschef Jens Langergaard sig over, at Peter Heidtmann i første omgang fik et forkert indtryk af, hvad selskabet reelt dækker, når det kommer til solceller.

»Hvis solcellerne bliver stjålet, blæser ned fra taget eller skades ved brand, dækker forsikringen. Men fejl og skader, som montøren har forårsaget, det dækker vi ikke«, siger Jens Langergaard, og roser Peter Heidtmann for at have grebet sagen helt rigtigt an.

TopDanmark råder netop potentielle solcelleejere til at få en faglig bedømmelse af, om taget kan holde til den ekstra vægt fra solcellepanelerne, samt til at vælge en seriøs og professionel solcelleleverandør.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden