indbrud. For et par år siden var det fynboerne, der var særligt udsatte. Så gik turen til jyderne, og nu er det sjællænderne, der er mest plaget af indbrud, viser statistikken.
Foto: JACOB EHRBAHN

indbrud. For et par år siden var det fynboerne, der var særligt udsatte. Så gik turen til jyderne, og nu er det sjællænderne, der er mest plaget af indbrud, viser statistikken.

Hjemmet

Vallensbæk har tre gange så mange indbrud som København

København og Frederiksberg ligger langt under indbrudsgennemsnittet.

Hjemmet

Hvis du vil minimere risikoen for ubudne gæster, så flyt til Læsø, Fanø eller Ærø. I de kommuner var der stort set ingen indbrud i 2012, skriver Søndagsavisen.

Til gengæld er risikoen for indbrud stor, hvis du bor i Vallensbæk, Faxe eller Rudersdal. Her var der op til 36 indbrud per 1.000 boliger i 2012.

København langt nede på listen

Og det er hele tre gange så mange indbrud, som der er i for eksempel Københavns og Frederiksberg kommuner.

Det viser nye beregninger, som Forsikring og Pension har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

I hele 2012 var der 43.266 indbrud i beboelser, og for hver 1.000 danske hjem, oplevede i gennemsnit 17 af dem indbrud. Riccardo Krogh Pescatori, der er konsulent i Forsikringsoplysningen, forklarer, at indbrudstyvene har tradition for at skifte jagtmarker år for år.

LÆS ARTIKEL

»Det er, som om at et helt område bliver ramt på en gang, og når tyvene så oplever, at der ikke er mere at komme efter, og bevågenheden er for stor, så bevæger de sig videre til et nyt område. Derfor vil billedet formentlig se anderledes ud til næste år,« siger han og forsætter:

»For et par år siden var det fynboerne, der var særligt udsatte. Så gik turen til jyderne, og nu er det så sjællænderne, der står for skud,« siger han.

Det bekræftes af tallene fra Danmarks Statistik, der viser, at for hver 1.000 boliger havde sjællænderne uden for Hovedstads Regionen små 20 indbrud, mens indbyggerne i Hovedstads Regionen havde to indbrud færre.

Indbyggerne i København og Frederiksberg ligger endda langt nede på listen over indbrudshyppighed per 1.000 hjem - for hver 1.000 husstande var der 11 indbrud i de to kommuner - altså tæt på det halve af, hvad Sjællænderne må døjhes med.

»Der er mange etagebyggerier i hovedstaden, og der er sandsynligheden for indbrud lav, fordi tyvene foretrækker parcelhuse,« siger Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Han opfordrer boligejere og -lejere til at se på deres hjems svage punkter. Man skal især have øje på låsene og ikke mindst huske at bruge dem.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce