Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
indbrud. For et par år siden var det fynboerne, der var særligt udsatte. Så gik turen til jyderne, og nu er det sjællænderne, der er mest plaget af indbrud, viser statistikken.
Foto: JACOB EHRBAHN

indbrud. For et par år siden var det fynboerne, der var særligt udsatte. Så gik turen til jyderne, og nu er det sjællænderne, der er mest plaget af indbrud, viser statistikken.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vallensbæk har tre gange så mange indbrud som København

København og Frederiksberg ligger langt under indbrudsgennemsnittet.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du vil minimere risikoen for ubudne gæster, så flyt til Læsø, Fanø eller Ærø. I de kommuner var der stort set ingen indbrud i 2012, skriver Søndagsavisen.

Til gengæld er risikoen for indbrud stor, hvis du bor i Vallensbæk, Faxe eller Rudersdal. Her var der op til 36 indbrud per 1.000 boliger i 2012.

København langt nede på listen

Og det er hele tre gange så mange indbrud, som der er i for eksempel Københavns og Frederiksberg kommuner.

Det viser nye beregninger, som Forsikring og Pension har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

I hele 2012 var der 43.266 indbrud i beboelser, og for hver 1.000 danske hjem, oplevede i gennemsnit 17 af dem indbrud. Riccardo Krogh Pescatori, der er konsulent i Forsikringsoplysningen, forklarer, at indbrudstyvene har tradition for at skifte jagtmarker år for år.

LÆS ARTIKEL

»Det er, som om at et helt område bliver ramt på en gang, og når tyvene så oplever, at der ikke er mere at komme efter, og bevågenheden er for stor, så bevæger de sig videre til et nyt område. Derfor vil billedet formentlig se anderledes ud til næste år,« siger han og forsætter:

»For et par år siden var det fynboerne, der var særligt udsatte. Så gik turen til jyderne, og nu er det så sjællænderne, der står for skud,« siger han.

Det bekræftes af tallene fra Danmarks Statistik, der viser, at for hver 1.000 boliger havde sjællænderne uden for Hovedstads Regionen små 20 indbrud, mens indbyggerne i Hovedstads Regionen havde to indbrud færre.

Indbyggerne i København og Frederiksberg ligger endda langt nede på listen over indbrudshyppighed per 1.000 hjem - for hver 1.000 husstande var der 11 indbrud i de to kommuner - altså tæt på det halve af, hvad Sjællænderne må døjhes med.

»Der er mange etagebyggerier i hovedstaden, og der er sandsynligheden for indbrud lav, fordi tyvene foretrækker parcelhuse,« siger Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Han opfordrer boligejere og -lejere til at se på deres hjems svage punkter. Man skal især have øje på låsene og ikke mindst huske at bruge dem.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden