Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Huleboer. Nadia Sander Strange er gladest, hvis det flyder lidt i hendes og kærestens lejlighed. Der skal helst være bunker på bordene, masser af puder i sofaen og bøger og planter hvor man end man kigger hen. Og striktrøjer må meget gerne hænge fremme på stolene, indtil de skal bruges igen.
Foto: Ditte Valente

Huleboer. Nadia Sander Strange er gladest, hvis det flyder lidt i hendes og kærestens lejlighed. Der skal helst være bunker på bordene, masser af puder i sofaen og bøger og planter hvor man end man kigger hen. Og striktrøjer må meget gerne hænge fremme på stolene, indtil de skal bruges igen.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nadia elsker sit rod: »Jeg tror ikke på det der med at skære ind til benet«

Nadia Sander Strange har indrettet sig huleagtigt med plads til masser af rod.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg vil have lov til at rode«, siger Nadia Sander Strange, mens hun viser rundt i sin og kærestens andelslejlighed på Nørrebro i København.

»Heldigvis er min kæreste helt enig, og vi har indrettet os sådan lidt huleagtigt. Man må godt føle, at man oplever noget, når man besøger os – lidt som i troldmandens værksted«.

Nadia Sander Strange lider hverken af rengøringsvanvid eller har noget behov for, at alle flader i boligen er fuldkommen bare og tilgængelige. Tværtimod kan hun godt lide, at der er bunker af blade, bøger og aviser på sofabordet.

At der hænger kæmpe billeder på væggene med levende planter omkring. Og at tøjet i soveværelset hænger fremme, så hun kan beundre sine yndlingskjoler, og hendes kæreste kan nyde synet af sine skjorter fra sengen.

»Da vi købte lejligheden, stod der et kæmpe skab i soveværelset, som gik fra den ene væg til den anden. Ret praktisk, hvis man gerne vil gemme alting væk, men det vil vi jo ikke, så vi smed skabet ud«.

I stedet satte Nadia Sander Strange og kæresten hylder i en blændet dør, hvor de nu har bunker af tøj og yndlingstingene hængende på bøjler.

»Det er en løsning som vi er rigtig glade for, men jeg indrømmer gerne, at den samler støv«.

LÆS ARTIKEL Lejligheden, som Nadia Sander Strange deler med kæresten Rasmus Dejgaard, er en stor treværelses på 79 kvadratmeter, og tidligere boede de på blot 33 kvadratmeter. »Men der udstillede vi også vores tøj. Det hang på en hel væg fra loft til gulv«. Bøger overalt Nadia Sander Strange er i gang med at skrive speciale på Københavns Universitet, og hun har en stor forkærlighed for bøger. Så stor, at hun ikke kan leve, uden at der er bunker af bøger overalt i lejligheden.»Jeg har altid en bunke liggende i vindueskarmen ved min seng«, fortæller hun. »Jeg bliver simpelthen utryg, hvis jeg ikke har bøger i nærheden. Ved min seng skal jeg altid have mulighed for at læse, spille sudoku eller løse en krydsogtværs, inden jeg skal sove, så i stedet for at skulle ud at finde bøgerne og bladene i hele lejligheden, så sørger jeg altid for, at der ligger en stak ved min seng«.

Nogle synes nok, at Nadia Sander Strange bor lidt rodet. Der er nemlig ting overalt i lejligheden. Masser af billeder på de hvide vægge. Potteplanter, bogkasser, møbler og lamper. Tæpper på gulvene, puder i sofaen og et hjørne med cd’er og lp’er.

»Vi har ikke et bevidst mål om, at her skal være rodet, men her behøver heller ikke være ryddet særlig meget op«, siger hun og tilføjer: »Hvis der bliver alt for nøgent i en bolig, så kan man ikke lade være med at tænke: Hvad foregår der her?«.Selv om Nadia Sander Strange har et skrivebord, sidder hun som regel ved spisebordet og arbejder på sit speciale. Så er bordet dækket af bøger, computer, kaffekopper, hendes telefon og en masse papirer.

»Den slags rod motiverer mig virkelig. Det får mig i den grad til at føle, at nu sker her sgu noget. Det kan jeg godt lide«.

Et hjem med overraskelser

Nadia Sander Strange og kæresten er heldigvis enige om, hvor meget det er tilladt at rode i lejligheden, selv om han rydder lidt mere op, end hun gør. Derfor er det også sjældent, de diskuterer, hvad de skal gøre ved bunkerne og rodet.

LÆS OGSÅ

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Nogle gange kan vi da godt miste overblikket, men så går vi en tur og bliver enige om, hvem der skal gøre hvad, når vi kommer hjem. Og det gør det hele meget mere overskueligt. Uden min kæreste ville det nok tage lidt længere tid, inden jeg kom i gang med at rydde op«, siger Nadia Sander Strange.

I anledning af mit besøg har Nadia Sander Strange faktisk ryddet op, men hun kan sagtens have gæster uden at fare rundt med støvsugeren først og pakke vasketøj og opvask væk først.

»Det kommer selvfølgelig lidt an på, hvor godt jeg kender folk. Men vi kan sagtens have vores nærmeste venner på besøg, uden at vi behøver at rede sengene først«, fortæller hun.

»Jeg har altid været den lidt rodede i min vennekreds. Når jeg har skullet flytte, og vennerne er troppet op for at hjælpe, har jeg ikke altid været færdig med at pakke. Og det kan måske godt give folk et indtryk af, at jeg ikke har styr på tingene, men det har jeg jo. Orden har bare aldrig sagt mig så meget«.

Minimalisme er heller ikke gået rent hjem hos Nadia Sander Strange, der klappede i hænderne af glæde, da hendes forældre tilbød hende en bordeaux veloursofa. Slidt og gammel, men fuld af gode minder.Højt over sofaen, der nu står og troner i arbejdsværelset, har parret hængt en træhylde op, hvor der står bøger, æsker og nogle gamle lampeskærme på.

Hvordan skal man bære sig ad med at komme op til den hylde – den hænger jo helt oppe under loftet?

»Så træder man da bare op i sofaen. Det kan den sagtens tåle«, lyder det fra Nadia Sander.

»Jeg tror ikke på det der med at skære ind til benet og smide alt overflødigt ud. Slet ikke. Det gør os jo til ahistoriske mennesker. Jeg synes, et hjem skal være fyldt med overraskelser – akkurat ligesom resten af livet«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden