Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Privat
Foto: Privat

Uro. Det er en skrøne, at kvinder skulle være mere generet af rod end mænd. Ifølge Mette Holm finder begge køn rod ubehageligt, og rod kan for begge køn være symptom på et underliggende problem.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Psykolog: Rod i hjemmet signalerer rod i livet

Rod skaber uro og kan vise sig at være symptom på et bagvedliggende problem.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ryd op, skab orden og få ro.

Sådan lyder budskabet i mangen en selvhjælpsbog om oprydning, og selv om det ikke er muligt at opstille et barometer for, hvornår rod bliver ’for meget’, så har de fleste af os det svært med rod, fortæller psykolog Mette Holm, ejer og indehaver af Mind-institute og Mette Holm Psykologerne.

»Rod er ubehageligt, fordi det sender et signal om, at der ikke er styr på tingene«, siger hun og forklarer, at det både gælder rod på arbejdspladsen og rod hos venner og familie.

»Det kan selvfølgelig også vise en afslappet måde at være til på, men overordnet set giver rod uro, og derfor er der også en psykologisk effekt i det at få ryddet op«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden