Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
LANGKILDE MORTEN
Foto: LANGKILDE MORTEN
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den nemme udvej: Sådan får du indgroet snavs af kogepladerne

Det kræver knofedt at få kogepladerne fri for indgroet snavs. Men nogle metoder er bedre end andre.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tomatsauce og skjolder fra spaghettien, der kogte over, har sat sit præg på komfuret. Og det kan det komme til at gøre i godt stykke tid, hvis ikke det bliver tørret op med det samme.

»Det bedste, man kan gøre, er at tørre det op med det samme, inden det brænder fast og tørrer ind«, siger husmodereksperten Ann-Alicia Thunbo Ilskov, den ene af forfatterne bag hjemmesiden www.husmoderen.dk og bogen "Hold da helt hus".

LÆS ARTIKEL

»Fjern pletterne med det samme med en hårdt opvredet klud. Det gør alt nemmere. Hvis pletterne først får lov at brænde fast og sidde der efter flere madlavninger, bliver det langt mere vanskeligt at få gjort kogepladerne rene«.

Nåede man ikke at handle i tide, skal der bruges klude, svampe, opvaskemiddel, skurecreme, eventuelt en glasskraber - og en god portion knofedt. Hvordan man skal tage affære afhænger dog af kogepladen.

Vær nænsom med glaskeramiske- og induktionskogeplader
Ann-Alicia Thunbo Ilskov fortæller, at man på kogeplader af ældre dato som gaskogeplader eller massekogeplader ikke skal være bange for at gå til den med selv grove skurebørster, mens man bør være mere forsigtig med glaskeramiske- og induktionskogeplader.

»De skal helst rengøres med en våd klud og lidt opvaskemiddel og tørres efter med et viskestykke eller en tør klud«, råder hun.

SE GUIDE

Til særligt indgroet snavs og pletter skal man tage en glasskraber eller komfurkniv i brug.

»Den kan skrabe de værste belægninger af så let som ingenting«.

Husk gashullerne på gaskogeplader
En klud, vand og lidt opvaskemiddel kan også bruges på gaskogepladerne, men brænderne skal ligge i blød i en varmt vand og opvaskemiddel i 15-30 minutter, før de kan skrubbes rene.

»Har man spildt meget under madlavningen, så kan man med fordel tage brænderne af og lægge dem i blød, mens man spiser - så er de lige til at vaske rene efter middagen«, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov, der også råder folk til at tjekke gashullerne for madrester.

»Brug eventuelt en piberenser til at fjerne snavset, så de ikke bliver tilstoppede«, siger hun.

Brug stanniol til massekogeplader

Ann-Alicia Thunbo Ilskov ville anbefale en våd svamp, opvaskemiddel eller skurecreme og eventuelt en glasskraber, når massekogepladerne skal rengøres, men helt almindeligt stanniol kan også tage den indgroede snavs.

»Krøl et stykke staniol sammen til en kugle og brug det til at skrubbe med. Det er klassisk husmodertrick, som virker godt på massekogepladerne«, siger hun.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden