Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anmod. Søg om energitilskud inden du går i gang med renoveringen.
Foto: Arkivfoto: JACOB EHRBAHN

Anmod. Søg om energitilskud inden du går i gang med renoveringen.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få tusinder af kroner i tilskud til din bolig

Sådan sparer du penge på energiregningen, er god ved miljøet og får fingre i statskassens midler.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ønsker du at spare penge på varme- og elregningerne, kan det være en ide at skifte de gamle vinduer ud med nye energieffektive vinduer, isolere væggene bedre eller måske investere i en solfanger.

Samtidig er det en fordel for miljøet. Og så kan du oven i købet få tilskud til at gennemføre dine energirenoveringer. Man skal blot søge hos et af energiselskaberne i Danmark.

»Alle energiselskaberne er pålagt en energispareforpligtelse, men selskaberne har metodefrihed til at realisere deres spareforpligtelser«, siger Jon Trap Jespersen, fuldmægtig i Energistyrelsen.

LÆS OGSÅ

Det betyder, at de enkelte selskaber tilbyder forskellige tilskud til forbrugerne, ligesom tilskuddene kan variere minimalt i beløb fra selskab til selskab, fortæller Jon Trap Jespersen. På hjemmesiden www.energisparesiden.dk kan man se, hvilke tilskudsmuligheder de enkelte energiselskaber yder.


Klik her for at se grafikken i stor format.

Vil man for eksempel isolere sin bolig, er energiselskaberne Borris Elforsyning, Dong Energy og EnergiMidt nogle af dem, som tilbyder tilskud inden for det område.

Energibesparelsen afgør tilskud

Der er i princippet ingen grænse for, hvor meget tilskud du kan få, fortæller markedschef i Dong Energy Mikkel Sjølin Kiil. »Tilskuddet bliver beregnet på baggrund af energibesparelsen, så grænsen for, hvor stort tilskuddet kan være, afhænger af, hvor stort dit energiforbrug er i dag, og hvor tæt du kan få det på nul«, siger Mikkel Sjølin Kiil. Ifølge Dong Energys beregninger er udskiftning af kedler det, som har den største energispareeffekt og dermed også giver det største gennemsnitlige tilskud. Installation af varmepumper har den næststørste gennemsnitlige effekt, og derefter kommer isolering.LÆS OGSÅ Gennem din energiregning betaler du en energiafgift, som energiselskaberne i Danmark opkræver for staten. Når man benytter tilskudsmulighederne, er det disse midler, man får del i. Der er en ting, som man især skal være opmærksom på, hvis man ønsker tilskud. Man skal søge tilskud, inden man begynder på projektet. »Ideen med, at vi giver tilskud, er, at vi gerne vil have en større energibesparelse. Hvis du først søger, efter at du har lavet en energirenovering, er det en indikation på, at du ville have gjort det uanset hvad, og så er der ingen grund til at give tilskuddet«, siger Mikkel Sjølin Kiil.

I 2010 medvirkede energiselskaberne gennem tilskud og rådgivning til, at de private husstande og virksomheder i Danmark opnåede en energibesparelse på 7.050 terajoule, hvilket svarer til det gennemsnitlige energiforbrug i omkring 90.000 husholdninger.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden